Microsoft kondigt Surface Book 2 en nieuwe Windows 10 update aan

  Goed nieuws voor mensen die geregeld gebruik maken van Surface, want Microsoft heeft aangekondigd dat er een Surface Book 2 op komst is. Daarnaast rolt het Amerikaanse bedrijf een zogenaamde Fall Creators Update uit voor Windows 10.

  Microsoft

  Vooral het nieuws rondom de nieuwe Surface Book werd groots onthuld. Het hybride toestel tussen een laptop en een tablet bevat de Intel Dual Core- en Quad Core-processors van de achtste generatie en Nvidia GeForce grafische kaarten. Volgens Microsoft zelf is de Surface Book 2 op grafisch gebied vijf keer sterker dan de originele Surface Book uit 2015 en twee keer zo sterk als Apple's nieuwste MacBook Pro.

  Dat zijn natuurlijk niet de enige technische feitjes die Microsoft uit de doeken doet. Zo wordt er ook gemeld dat de Surface 2 een batterijduur van zeventien uur kent en in een 13,5 inch-versie én in een 15 inch-versie uitkomt. De eerstgenoemde variant komt 14 december uit in Nederland, terwijl er van een Nederlandse release van de 15 inch-versie niks bekend is.

  Microsoft onthult niet alleen de Surface Book 2

  Het nieuws over de Surface Book 2 is niet het enige wat Microsoft te melden heeft, want de Fall Creators Update voor Windows 10 komt er ook snel aan. Dit zijn de vier grootste vernieuwingen die met de update meekomen:

  • Windows Inking: met deze nieuwe feature krijg je de mogelijkheid om direct aantekeningen te maken in PDF-documenten
  • Foto's en video's: de app Foto's op Windows 10 heeft een nieuwe interface gekregen en is nu meer gericht op het vertellen van verhalen bij foto's.
  • Gaming: met de Fall Creators Update wordt de Mixer app, waarmee je naar eSports kunt kijken, flink verbeterd. Vanaf nu start de app sneller op en is deze ook beter te bedienen. Daarnaast kun je met de vernieuwde Game Mode nu sneller gamen.
  • Windows Mixed Reality: is eigenlijk niet veel anders dan augmented reality, waarin je 3D objecten opeens kunt zien in de echte wereld. Normaal gesproken kon je dit alleen doen met een speciale headset, maar nu is dit ook zonder headset mogelijk.

  Wanneer de Windows 10 Fall Creators Update precies uitkomt is niet bekend. Wel bekend is dat de 13,5 inch-versie van de nieuwe Surface Book vanaf 14 december in Nederlandse winkels ligt. Deze kent overigens ook weer vier versies, die variëren in processorkracht, geheugen en opslagruimte. Hoeveel die gaan kosten, is overigens weer afwachten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.