Microsoft komt misschien met Windows Game Mode in volgende update

  Microsoft werkt waarschijnlijk aan Windows Game Mode, een feature voor Windows 10 die er voor moet zorgen dat PC-gaming gemakkelijker en beter is. De speciale feature zou er voor moeten zorgen dat alle achtergrondprocessen op je PC uitgeschakeld worden. Microsoft heeft zelf nog niks bevestigd over Game Mode.

  De Windows Game Mode feature is ontdekt in een gelekte versie van de 14997 versie van Windows 10. De feature leek in deze versie van de build echter niks te doen. Hoe de feature precies gaat werken, is nog onduidelijk. Verwacht wordt dat het ongeveer hetzelfde gaat werken als de manier waarop de Xbox One een game draait.

  Windows Game Mode screen

  Windows Game Mode verbetert PC-gaming ervaring

  De Game Mode feature zou er voor moeten zorgen dat de spelervaring op PC beter is dan voorheen. Zo sluit de feature alle onnodige apps, programma's en andere achtergrondprocessen af zodat je PC optimaal gebruik kan maken van je RAM, grafische kaart en CPU. Zo kunnen deze onderdelen zich beter focussen op de game en krijg jij zo min mogelijk haperingen en framedrops.

  Microsoft heeft zelf nog niks gezegd over de Window Game Mode feature. Er wordt verwacht dat de feature terug is te zien in de Windows 10 Creators Update, waar Windows Insiders de feature alvast kunnen uitproberen. Deze update lanceert in maart 2017.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.