Microsoft Band is de nieuwe fitness smartwatch

  Microsoft heeft zijn nieuwe smartwatch onthuld genaamd Microsoft Band. Dit horloge is voornamelijk gericht op gezondheid. Daarnaast lanceert Microsoft ook een gezondheids-app, Health, die communiceert met het horloge.

  Microsoft Band is een horloge met daarin tien sensoren, die samen allerlei informatie over je gezondheid kunnen meten. Zo meet het horloge je hartslag, telt hij het aantal calorieën dat je verbrandt en houdt hij je slaapritme in de gaten. Ook zit er een gps-chip in en kan de temperatuur van je huid worden gemeten.

  Het horloge heeft een rechthoekig scherm van 1,4 inch met vier kleuren. Hierop worden notificaties vanaf je smartphone getoond en is er uiteraard een klokje op te zien. Volgens Microsoft gaat de batterij ongeveer twee dagen mee voor je 'm weer moet opladen. Microsoft Band werkt samen met Windows Phone, Android en iOS.

  Microsoft Band communiceert met Health-app

  De gegevens die het horloge meet, worden vervolgens naar de gezondheids-app Health gestuurd, die inzicht biedt in je gezondheid. Hij kan bijvoorbeeld vertellen hoelang de hersteltijd is na een bepaalde inspanning. Alle gegevens van Health worden opgeslagen in de cloud. Health kan dankzij Microsofts Intelligence Engine ook gebruikt worden met andere smartphones, smartwatches en computers, en werkt ook samen met apps als RunKeeper of MyFitenessPal.

  Exclusief voor Amerika

  Vooralsnog verschijnt de Microsoft Band alleen in Amerika en kost daar 199 dollar. Daar is hij nu al verkrijgbaar. Meer afbeeldingen van de smartwatch zijn te vinden op de website van Microsoft.

  De Microsoft Band was eerder al even te zien in de serie Agents of SHIELD. Het gaat hierbij niet op hetzelfde model, maar hij lijkt er veel op. De Health-app lijkt op het soortgelijke platform van Apple, Health, dat sinds iOS 8 beschikbaar is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.