MGS 5 Phantom Pain release mogelijk onthuld

  De releasedatum van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is mogelijk onthuld door Hideo Kojima, de maker van de game. Tijdens de Game Awards droeg hij namelijk een opvallend t-shirt.

  Tijdens de Game Awards 2014, die afgelopen vrijdag plaatsvond in Las Vegas, toonde Kojima nieuwe beelden van Metal Gear Online. De beste man droeg tijdens deze presentatie een t-shirt die mogelijk de releasedatum van The Phantom Pain onthuld heeft.

  Phantom Pain releasedatum op zijn shirt?

  De tekst op zijn t-shirt was volgens gebuikers op Reddit namelijk 'tjugoandra den sjätte', wat Zweeds is voor 'tweeëntwintig zes'. Mogelijk komt de game dus op 6 juni volgend jaar uit. Het is niet de gebruikelijke manier zoals een datum in Zweden wordt aangeduid, maar Kojima kennende bedoelt hij hier vast en zeker iets mee.

  The Phantom Pain werd namelijk onthuld zonder dat iedereen er erg in had dat het om een Metal Gear Solid-game ging. Kojima leidde iedereen om de tuin met een aparte trailer en een onbekende studio. Later bleek dat Kojima hier zelf allemaal achter zat.

  Kojima houdt van grapjes

  Afgelopen Gamescom werd de nieuwe Silent Hill ook aangekondigd door middel van een onbekende speelbare teaser (PT) die vol geheimen bleek te zitten. Hier bleek Kojima ook aan te werken, samen met Guillermo del Toro en Normal Reedus. Kojima houdt dus wel van een geintje, dus wie weet is deze zin op zijn t-shirt een stille hint naar de werkelijke Phantom Pain releasedatum.

  Konami heeft recentelijk nog een hoop nieuwe screenshots van Metal Gear Online vrijgegeven, die hieronder te bekijken zijn.

  Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

  Verkijgbaar vanaf 1 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.