MGS 5 krijgt kippenhoed voor noobs die er niks van bakken

  Hideo Kojima, geestelijk vader van onder andere Metal Gear Solid (MGS), heeft een speciale kerst-aankondiging gedaan voor het aankomende MGS 5: The Phantom Pain. Iedereen die te vaak achter elkaar dood gaat, heeft de mogelijkheid om een MGS 5 kippenhoed op te zetten om de game makkelijker te maken.

  Op eerste kerstdag trakteerde Kojima iedereen om een livestream (Kojima Station) van maar liefst drie uur, waarvan hij het grootste gedeelte cadeautjes uitpakte en over de film praatte. Na ongeveer 2 uur en drie kwartier ging het eindelijk richting Metal Gear Solid, met een speciale aankondiging: een kippenhoed.

  Wanneer je te vaak doodgaat of gesnapt wordt tijdens het sneaken zal de game je vragen of je deze kippenhoed op wilt zetten. Zo ja, dan wordt MGS 5 een stukje makkelijker; bewakers zullen minder snel op je reageren, waardoor het makkelijker wordt om ongezien langs ze te komen.

  MGS 5 kippenhoed ook tijdens cutscenes

  De MGS 5 kippenhoed lijkt op het gouden Tanooki-pak uit Super Mario Bros., die je krijgt nadat je teveel faalt en je onsterfelijk maakt. Enig verschil: je ziet er belachelijk uit tijdens het spelen, maar ook tijdens de cutscenes. Zodra je de kippenhoed hebt geaccepteerd zit je er dus aan vast.

  Een releasedatum deed Kojima ons dus niet cadeau, hoewel geruchten melden dat deze op 24 februari zal vallen. Voor iedereen die niet kan wachten tot die datum, is er alvast een video met 23 minuten gameplay te bekijken. Mocht je Japans kunnen verstaan en zin hebben om Kojima cadeautjes te zien uitpakken, de livestream is hierboven te zien.

  Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

  Verkijgbaar vanaf 1 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.