Metroid Samus Returns Legacy Edition aangekondigd

  Nintendo bracht na de E3 persconferentie een speciale Treehouse uitzending. Daarin werd de Metroid Samus Returns release onthuld en zagen we wat gameplay. Nu is ook de gelimiteerde Metroid Samus Returns Legacy Edition aangekondigd.

  Nintendo onthulde de speciale editie van Metroid Samus Returns als eerste aan via de Italiaanse website. Intussen is er ook al op de Britse en Nederlandse website het een en ander te vinden over de Legacy Edition, maar een prijs ontbreekt nog. We weten wel al wat er in de editie te vinden is.

  Naast de game krijg je namelijk nog een heleboel toffe extra's. Zo zit er een lichtgevende Metroid sleutelhanger, een S speld en een cd met 25 nummers van de hele Metroid serie in de verpakking. Ook krijg je een artbook met Metroid schetsen, een downloadcode voor de oorspronkelijke game Metroid II: Return of Samus en een steelbook in de vorm van een enorme Game Boy cartridge.

  Is Metroid Samus Returns Legacy Edition een remake?

  Opvallend aan de omschrijving op de website van Nintendo is dat er genoemd wordt dat je de "oorspronkelijke Game Boy-game Metroid II: Return of Samus" bij deze versie krijgt. Dit zou erop kunnen wijzen dat Metroid Samus Returns toch een remake is en geen geheel nieuw avontuur. Of dit het geval is, is nog onduidelijk.

  Zoals Nintendo tijdens de Treehouse uitzending al bekendmaakte zal Metroid Return of Samus volledig gebruik maken van de 3D functionaliteit van de 3DS. Daarbij zal de game oude en nieuwe elementen combineren en natuurlijk de klassieke Metroidvania ervaring naar de 3DS brengen. Zoals het een goede Metroid game betaamt kun je vrijuit door de game wereld bewegen, maar heb je wel bepaalde upgrades nodig om nieuwe plekken te bereiken.

  Overal in de wereld vind je deze upgrades, maar je moet dan meestal wel eerst met een baas afrekenen. De game verschijnt op 15 september voor de 3DS.

  Metroid Samus Returns

  Verkijgbaar vanaf 15 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.