Metro Exodus uitgesteld naar eerste kwartaal 2019

  Vandaag werd Metro Exodus uitgesteld naar volgend jaar. De game zou dit jaar uitkomen, maar we moeten er nu iets langer op wachten.

  THQ Nordic

  Dat Metro Exodus uitgesteld is, werd bekend na het THQ Nordic bericht waarin de verkoopcijfers van de eerste periode in 2018 bekendgemaakt werden. Hierin staat dat de nieuwe game van ontwikkelaar 4A Games nu pas uitkomt in het eerste kwartaal van 2019. De reden voor het uitstellen van het derde deel in de shooter serie heeft te maken met de kwaliteit.

  THQ benadrukt dat de nieuwe Metro game de meest ambitieuze titel is in de Metro-serie tot nu toe. Daarom is het besluit genomen om de ontwikkelaar wat meer tijd te geven om de visie te realiseren. Hoewel THQ Nordic begrijpt dat het een teleurstellend bericht is voor de fans, vertrouwd de uitgever erop dat fans inzien dat het resultaat alleen maar beter is.

  Metro Exodus uitgesteld, maar meer tijdens E3

  Ook laat de uitgever weten dat Metro Exodus aanwezig zal zijn tijdens E3 2018. Tijdens de jaarlijkse beurs in Los Angeles zal nieuwe gameplay getoond worden. Ook wordt er een nieuwe omgeving onthuld die nog nooit eerder gezien zou zijn. Wat dat precies inhoudt, weten we pas over een paar weken.

  Metro Exodus werd voor het eerst onthuld tijdens de E3 2017. De onthullingstrailer toonde Artyom die in gevecht raakte met een gemuteerd ratachtig monster. Het spel kreeg vervolgens tijdens de Video Game Awards 2017 een nieuwe trailer die nog meer gemuteerde beesten toonde.

  Derde Metro game

  Het is inmiddels acht jaar geleden sinds het eerste Metro deel uitkwam, namelijk Metro 2033. Drie jaar later, in 2013 kwam het vervolg uit en dat was Metro: Last Light. Alle Metro games, inclusief het nieuwe deel worden gemaakt door 4A Games. Metro Exodus komt uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Metro Exodus is met het nieuws dus ook bevestigd als één van de titels die we dit jaar tijdens de E3 gaan zien. E3 2018 gaat jaarlijks van start met verschillende persconferenties. Om ervoor te zorgen dat je geen enkele hoeft te missen, hebben we alle E3 2018 persconferenties op een rijtje gezet.

  Metro Exodus

  Verkijgbaar vanaf 15 february 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.