Metro Exodus release bekendgemaakt tijdens Xbox conferentie

  De Metro Exodus release is bekendgemaakt door Microsoft. De releasedatum werd onthuld in de nieuwe gameplay trailer die getoond werd tijdens de Xbox persconferentie.

  Metro Exodus moet uit gaan komen op 22 februari 2019. Microsoft liet beelden van de apocalyptische first-person shooter zien tijdens haar persconferentie op de E3. De opvolger van Metro: 2033 en Metro: Last Light zou oorspronkelijk dit jaar nog uitkomen, maar werd uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2019. Nu heeft Microsoft dus een specifieke datum bekendgemaakt.

  Metro Exodus release naast gameplay beelden

  Metro is een singleplayer first-person shooter in het post-apocalyptische Rusland na een kernoorlog. In de eerdere delen nam je het op tegen mutanten, nazi's en communisten in de metrotunnels van Moskou, maar waren er ook momenten waarop je je in de radioactieve buitenlucht begaf. Nu lijkt het erop dat de hoofdrolspeler Artyom meer tijd onder de blauwe hemel gaat doorbrengen.

  In Metro Exodus verlaat je de de metro tunnels op zoek naar een beter leven in het oosten. Aan het hoofd van de Spartan Rangers zoek je in een wereld gedomineerd door een nucleaire winter een plek om te overleven, weg van de met mutanten geïnfesteerde ondergrondse tunnels.

  De trailer laat veel dingen zien die we kennen uit de eerdere delen: Anna, Artyom's grote liefde uit de vorige game, is te zien, en ook zien we de geïmproviseerde machinegeweren uit de voorgaande delen terug. Het grote verschil is dat de trailer zich bijna volledig in de buitenlucht afspeelt. We zien krakkemikkige gebouwtjes en de ruines van een stad.

  Ook zien we waarschijnlijk al één van de menselijke vijanden. Waar de vijanden in de vorige games naast mutanten de nazi's, communisten of bandieten waren, zien we nu een priester die zijn volgelingen opzweept tegen de ongelovigen. Gaat Artyom het deze keer opnemen tegen een religieuze cult?

  Metro: Exodus verschijnt op 22 februari 2019 voor de PC, Xbox One en PlayStation 4.

  Metro Exodus

  Verkijgbaar vanaf 15 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.