Metro Exodus preloading beschikbaar op Steam maar niet in Epic Games Store

  Een aantal weken terug werd aangekondigd dat Metro Exodus een Epic Games Store exclusive wordt voor PC. De pre-orders die via Steam zijn gedaan zijn nog wel geldig, waardoor nu een gekke situatie is ontstaan. De preloading van Metro Exodus is wel mogelijk op Steam, maar niet in Epic Games Store.

  Doordat de pre-orders van Steam de preloading mogelijkheid bieden, betekent dit dat spelers die er vroeg bij waren de game iets eerder kunnen spelen. Dankzij preloading kan de game gedownload worden voor de releasedatum, waardoor gamers op de dag van de release gelijk kunnen beginnen met het spelen van de game.

  Op Twitter werd is aangekondigd dat deze mogelijkheid alleen beschikbaar wordt gesteld voor Steam, wat gek is aangezien de game een Epic Games Store exclusive is. De reden dat dit niet kan is omdat Epic Games Store de mogelijkheid van preloading niet ondersteunt, waar veel fans van de game niet enthousiast op reageren.

  Ontevreden fans door Epic Games Store release

  Veel fans hebben nu namelijk het gevoel dat ze geforceerd zijn om de game op een specifiek platform te downloaden, waarna dit platform deze optie niet biedt. Epic Games Store ontving eerder al veel kritiek over de klantenservice van het platform, waarop het bedrijf niet heeft gereageerd.

  Het is niet heel gek dat er veel kritiek wordt geleverd op deze handeling. Voor gamers die traag internet hebben kan preloading een groot verschil maken in wanneer zij de game kunnen spelen. Dankzij preloading zou dit zijn zodra de game live gaat, maar met een grote game zoals Metro Exodus kan het zelfs een dag of twee verschil maken. Alle pre-orders van een fysieke kopie van Metro Exodus krijgen een Epic Store-key, dus ook voor deze gamers is preloading niet mogelijk.

  Preloading voor Metro Exodus beschikbaar op andere platformen

  In de reacties op het bericht op Twitter zijn nog meer antwoorden gegeven. Zo is bijvoorbeeld ook bekendgemaakt dat PlayStation 4 gamers de game 48 uur voor de release kunnen beginnen met de preloading van Metro Exodus. Preloading van de Xbox One versie werd al mogelijk gemaakt in 2018.

  Metro Exodus komt uit op 15 februari 2019 op Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  Metro Exodus

  Verkijgbaar vanaf 15 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.