Metro Exodus PC release komt exclusief in Epic Games Store

  Epic Games Store lijkt een steeds grotere concurrent te worden voor Steam, aangezien de Metro Exodus PC release een jaar lang exclusief uitkomt op het nieuwe game platform. De game zal na een jaar pas op Steam komen. Tot die tijd is de game exclusief verkrijgbaar in Epic Games Store of bij het kopen van fysieke versies.

  Helaas voor de fans in Europa maakt het weinig verschil of de game op Epic Games Store uitkomt of op Steam. In Noord-Amerika kunnen fans wel proeven van flinke korting, aangezien de game daar 49,99 dollar zal kosten. In Europa wordt de game verkocht voor de normale prijs, namelijk 59,99 euro.

  Een enthousiaste samenwerking voor de Metro Exodus PC release

  De pre-orders van Metro Exodus bevatten via Epic Games Store wel een aantal extraatjes. Bij de pre-order van de game ontvang je namelijk de Metro Exodus Original Soundtrack en ‘The World of Metro’ Digital Art Book. De reden van de samenwerking tussen Epic Games en Deep Silver komt waarschijnlijk door het feit dat Epic Games maar 12 procent van de winst houdt, in tegenstelling tot Steam die 30 procent van de winst houdt.

  Beiden partijen zijn enthousiast over de samenwerking die is ontstaan. Dr. Klemens Kundratitz, bestuursvoorzitter van Deep Silver, meldt dat het bedrijf dankzij de goedkope samenwerking met Epic Games meer geld kan investeren in het maken van games en de spelers door de investeringen meer content aan kan bieden. Tim Sweeney, oprichter en bestuursvoorzitter van Epic Games, vertelt dat het enthousiasme van zijn bedrijf bij de game vandaan komt.

  “Metro Exodus is geweldig en terecht een van de meest gewilde PC titels van 2019,” aldus Tim Sweeney.

  Succes voor Epic Games Store

  Metro Exodus is niet de enige grote PC titel die Epic Games Store heeft bemachtigd. Een aantal weken terug werd namelijk ook aangekondigd dat The Division 2 PC release exclusief op Epic Games Store zou zijn, net als Metro Exodus. Dit terwijl Epic Games Store tot nu toe een hoop kritiek heeft gekregen op hun klantenservice.

  Momenteel zijn de fysieke versies van Metro Exodus overigens wel goedkoper verkrijgbaar in de pre-orders. Zo is de game verkrijgbaar voor slechts 46,99 euro in de pre-order bij GameResource en voor 48,94 euro in de pre-order bij Game-Outlet. Dit zijn tijdelijke aanbiedingen die de websites bieden.

  Een nieuw avontuur in Rusland

  Metro Exodus wordt het nieuwste deel in de Metro game franchise. In de aankomende game verlaat je Moskou om dieper in het hart van Rusland te trekken. Deze keer maak je de epische reis door meerdere continenten met wederom een scala aan vijanden om te verslaan. Eerder hebben wij de game gezien op gamescom, hierover kun je meer lezen in ons artikel over de gameplay van Metro Exodus.

  Metro Exodus komt uit op 15 februari op PC, Xbox One en PlayStation 4.

  Metro Exodus

  Verkijgbaar vanaf 15 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.