Metro Exodus animated short gepubliceerd - Artyoms droom

  De nieuwe Metro: Exodus animated short is gepubliceerd door uitgever Deep Silver. Metro: Exodus is een survival-horror shooter en is de opvolger van Metro: Last Light. De game wordt ontwikkeld door 4A Games en volgt Artyom, avonturier in de metrogangen van Rusland.

  Deep Silver/ 4A Games

  In de Metro: Exodus animated short zien we hoofdpersoon Artyom die droom van een leven buiten de Russische metrowegen, maar in de post-Apocalyptische wereld van Metro veranderen zijn dromen in nachtmerries. Verder zien we de metrotunnels als toneel voor deze nachtmerries en een geruïneerd Rusland. Metro gaat over het overleven en ontdekken van de oppervlakte.

  Na de verwoestingen van de kernoorlog zochten mensen onderdak in de metrotunnels van Rusland. De duizend overlevenden dachten dat ze de enige overlevenden waren, maar niets blijkt minder waar te zijn. Artyom droomt van een leven op de oppervlakte en is, eindelijk, van plan de metrotunnels te verlaten. Vandaar de naam ‘Exodus’.

  Metro Exodus animated short verhaal is symbolisch

  Voor de animated short is gebruik gemaakt van motion capture. In de animated short zien we Artyom met een kind in de tunnels, het kind wil ontsnappen en naar buiten toe. Artyom houdt hem tegen, maar zodra het kind het grootste Matroesjka poppetje openmaakt kom je erachter dat het Artyoms droom is.

  Elke keer als het kind een kleiner Russisch poppetje openmaakt, zie je Artyom op een andere locatie op de oppervlakte. Op een moeras, een woestijn, in de bossen en in de sneeuw waar hij moet vechten tegen mensen en monsters. Door het hele filmpje door hoor je Artyoms ademhaling door een gasmasker, die hij nodig heeft vanwege de radioactieve straling op de oppervlakte. Aan het einde van de animated short zie je waar Metro Exodus over gaat, namelijk de ‘ontsnapping’ naar de oppervlakte.

  Metro: Exodus komt op 15 februari uit, samen met andere grote titels als Jump Force en Far Cry: New Dawn. Ben je benieuwd naar Metro: Exodus? Lees dan onze Metro: Exodus preview!

  Metro Exodus

  Verkijgbaar vanaf 15 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.