Metal Gear Solid filmscript is afgerond en ingeleverd

  De Metal Gear Solid film heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Het scenario is ingeleverd wat betekent dat een deel van de preproductie eindelijk is afgerond. Hierdoor lijkt het steeds aannemelijker dat de film er gaat komen.

  Het gaat daarentegen nog een flinke tijd duren voor de film daadwerkelijk kan worden geschoten. Het script is dan wel af, maar er moeten nog veel meer mijlpalen worden bereikt.

  Metal Gear Solid film

  Ondertussen zal het niet aan de passie van de makers liggen of het project wel of niet het levenslicht gaat zien. De makers zijn in ieder geval erg te spreken over het huidige script. Het heeft hun flink enthousiast gemaakt en volgens hen een film gaat worden die eer doet aan alle beste Metal Gear Solid games.

  "We hebben zojuist het script ingeleverd en ik denk dat het een van de beste scripts is die ik ooit heb gelezen. Het is een van de coolste, vreemdste, meest Kojima-dingen. Als ik er niet bij betrokken zou zijn, zou ik nog steeds naar dat script kijken en [zeggen], 'Holy shit", aldus Jordan Vogt-Roberts, regisseur, in een interview met IGN.

  Het scenario dat Metal Gear Solid naar het witte doek moet brengen, is geschreven door Derek Connolly. Deze scenarist werkte eerder aan films als Jurassic World en Star Wars: Episode IX. Ook heeft Conolly aan Kong: Skull Island gewerkt waar Vogt-Roberts ook al in de regisseursstoel zat. Het regisseurs en schrijvers duo lijkt aan elkaar te zijn gewaagd.

  Het is nog onduidelijk wanneer de film in productie zal gaan. Voordat de film op het witte doek verschijnt moet er nog veel gebeuren. De pre productie lijkt nog veel tijd in beslag te gaan nemen en daarna moet er ook nog worden gefilmd en bewerkt. Sowieso is er voordat er wordt gefilmd nog een cast nodig en dat wekt de vraag op wie dan Solid Snake wordt.

  Slechte geschiedenis aan game-films

  De vraag wordt of deze film succesvol wordt of in de voetsporren treed van andere game-verfilmingen. In het verleden is gebleken dat het verfilmen van een game een lastige taak is en de films vaak geen eer aan de games doen. De makers krijgen een lastige taak voor de kiezen om mensen te overtuigen dat de Metal Gear Solid-film niet hetzelfde pad bewandeld als heel veel andere game-verfilmingen.

  Veel van die verfilmingen spelen in op de populariteit van een spellenreeks, maar weten vervolgens niet de kern van de game in een film te vatten. Waar World of Warcraft een ver en diepgaand verhaal kon worden verkend, gaven wij in de Wacraft review deze film een 6.5 mede omdat het verhaal erg matig was. De Assassin's Creed filmreview kopte nog 'what the fuck is going on?' en werd met een 4.5 beoordeeld.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.