Metal Gear Solid 5 verkoop staat al op 6 miljoen

  Konami heeft vandaag zijn financiële cijfers van de eerste 3 kwartalen van het boekjaar 2016 bekendgemaakt. Hieruit zijn een aantal opmerkelijke punten waargenomen die ook betrekken hebben op Metal Gear Solid 5. Zo blijkt dat de Metal Gear Solid verkoop al staat op zes miljoen exemplaren.

  Over het algemeen zijn de cijfers positief ook al is er een daling ten opzichte van vorig boekjaar. Opmerkelijk is dat de Konami Digital Entertainment-afdeling een forse stijging is doorgegaan. Deze tak is verantwoordelijk voor games en blijft de primaire bron van inkomsten zijn voor het bedrijf.

  Metal Gear Solid 5 verkoop al rond de zes miljoen

  The Phantom Pain is in september 2015 gelanceerd en sindsdien zijn er al zo’n zes miljoen exemplaren verkocht. Dit is een miljoen meer dan Konami voorspeld had in oktober 2015. De game afdeling van Konami genaamd Digital Entertainment heeft zijn omzet online geplaatst, namelijk zo’n 771.8 miljoen dollar. Dit is een toename van zo’n 210.8 miljoen dollar.

  In het algemeen heeft Konami in de afgelopen negen maanden zo’n 1.4 miljard dollar weten binnen te halen. Dit is zo’n 15 procent meer dan in het vorige jaar. Konami heeft verder al aangegeven dat het bedrijf verwacht eind maart zo’n 2 miljard dollar in omzet binnengehaald te hebben.

  Konami jaarcijfers bekend

  Jaarcijfers

  Konami Q1-3 2016

  Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

  Verkijgbaar vanaf 1 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.