Metal Gear Solid 5 boxart draagt naam Kojima niet meer

  Het doosje van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain draagt niet langer de naam van bedenker Hideo Kojima. Ook het Kojima Productions-logo is door uitgever Konami van de Metal Gear Solid 5 boxart verwijderd.

  Er zijn al langer signalen die wijzen op een conflict tussen Kojima en Konami. Hoewel Kojima niet officieel heeft bevestigd dat het niet meer botert tussen hem en de uitgever, lijkt het er steeds sterker op dat beide partijen hun samenwerking willen stopzetten.

  Eerder verwijderde Konami de naam van Kojima al van een website voor de (uiteindelijk geannuleerde) game Silent Hills. Ook was Kojima's naam en logo niet meer te zien in advertentieafbeeldingen van Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes en The Phantom Pain.

  Volgens Konami was er geen sprake van een conflict, maar van een herstructurering: Kojima Productions zou een volledig onderdeel van Konami zijn geworden. Daarom wilde het bedrijf nieuwe games onder één naam uitbrengen.

  Metal Gear Solid 5 boxart laatste druppel?

  Of dat ook het ontbreken van Kojima's naam op de Metal Gear Solid 5 boxart verklaart, moet nog blijken. Kojima had eerder aangegeven de game te zullen afmaken, maar daarna te vertrekken bij Konami. Het lijkt er alleen niet op dat dit een vriendelijk afscheid wordt.

  Zo deden de afgelopen tijd meerdere geruchten de ronde dat het niet meer boterde tussen Kojima en Konami. Volgens een vertaalde tweet van Akio Otsuka, die de Japanse stem van Snake inspreekt, is Kojima Productions gedwongen opgeheven.

  Het verwijderen van het logo van Kojima Productions van de Metal Gear Solid 5 boxart lijkt daarmee het laatste incident te zijn in een al langer lopend conflict. XGN.nl houdt je uiteraard op de hoogte als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

  Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is vanaf 1 september beschikbaar voor PlayStation 3 en 4, Xbox 360 en One en PC.

  Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

  Verkijgbaar vanaf 1 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.