Met PlayStation trophies PSN tegoed verdienen nu mogelijk

  Tot op heden was het vrijspelen van Playstation trophies voor een select groepje mensen weggelegd, maar daar komt verandering in. Voor mensen die in de Verenigde Staten wonen is het mogelijk om met de verdiende Playstation trophies PSN tegoed binnen te harken.

  Op dit moment is het niet mogelijk om buiten de VS van dit systeem te profiteren, maar wie weet komt daar in de toekomst verandering in. De trofeeën leveren je nu punten op die je vanaf een bepaald aantal kunt omzetten in geld. Dit komt vervolgens op je PlayStation Store account te staan en daar valt met alle acties genoeg leuks van te kopen.

  Met Playstation trophies PSN tegoed verdienen gaat langzaam

  Doorgaans moet je voor platinum trofeeën behoorlijk wat tijd in je games investeren, aangezien je vaak allerlei collectibles moet verzamelen. Met de vrijgespeelde trofeeën kon je verder niets doen, het gaf je een gevoel van voldoening en stond leuk op je account. Sony heeft daar na jaren toch een beloning aan vastgeplakt.

  Snel gaat het verdienen van geld niet, want spelers zullen vouchers van tien dollar krijgen en daar flink voor moeten zwoegen. Honderd zilveren trofeeën leveren je een gelijk aantal punten op, 25 gouden trofeeën staat gelijk aan 250 punten en met 10 platinum trofeeën krijg je duizend punten. Alleen de bronzen trofeeën zijn buiten beschouwing gelaten.

  Ook naar Europa?

  Per duizend punten kunnen spelers een voucher van 10 dollar ontvangen. Het is dus niet zo dat ze nu dolgelukkig fulltime kunnen gaan grinden, want het geld is alleen te besteden in de PlayStation Store en zal dus veel tijd in beslag nemen. Toch is het een leuke extra voor de trophy hunters.

  Xbox had in het verleden een dergelijk puntensysteem geïntroduceerd, genaamd Xbox Live Rewards. Nu Sony de stap waagt het concept in Amerika toe te passen, zou het mooi zijn als het in de toekomst naar Europa komt. Vooralsnog moeten spelers zich in de VS aanmelden voor PlayStation Rewards en tellen eerder verdiende PlayStation trophies niet mee.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.