Mensen zijn beter in iPhones monteren dan robots

  Het Chinese bedrijf Foxconn, de leveranciers van de iPhone aan Apple hebben ontdekt dat mensen beter iPhones in elkaar kunnen zetten dan robots.

  Hoewel kunstmatige intelligentie in de nabije toekomst volgens Stephen Hawking voor een apocalyps van bijbelse proporties gaat zorgen, kunnen we nu nog rustig ademhalen. Leverancier Foxconn wilde robots aan het productieproces van de iPhone gaan toevoegen, maar het is gebleken dat deze robots niet nauwkeurig genoeg zijn.

  De productie van Apple producten vereist een nauwkeurigheid van 0.02 mm en de robots hebben een nauwkeurigheid van maar 0.05 mm wat minder goed is dan hun menselijke collega's. In your face Skynet!

  Robot-apocalyps voorlopig uitgesteld door iPhone leverancier

  De werknemers van de Foxconn fabriek hoeven zich dus voorlopig geen zorgen te maken over hun baan. Het bedrijf heeft wel al laten weten te werken aan een nieuwe generatie robots die wel beter dan mensen moeten zijn.

  Een Terminator-toekomst is dus momenteel uitgesteld. Over Terminator gesproken, check hier op XGN de nieuwe Terminator Genysis trailer!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.