'Mensen willen liever Disney+ in Nederland dan een Netflix abonnement'

  Het ziet er naar uit dat Disney+ steeds meer belangstelling van kijkers trekt. Met een gratis proefperiode heeft de streamindienst al een hoop kijkers voor haar gewonnen. De vraag is of al die kijkers na de proefperiode wel blijven hangen, aangezien er al zoveel diensten zijn en geld niet op de rug groeit. Wil men liever Disney+ in Nederland?

  Disney

  Een onderzoek van het Algemeen Dagblad laat zien dat Nederlanders over het algemeen bereid zijn om Disney+ te houden. Ook lijkt een deel van plan te zijn om daarvoor een andere streamingdienst op te zeggen. Mogelijk gaat Netflix de deur uit.

  Willen mensen toch liever Disney+?

  Het onderzoek werd uitgevoerd onder 24.000 Nederlanders. Van deze groep gaf 54 procent aan dat ze Disney+ graag aanschaft. Gezien niet iedereen bereid is om voor meerdere streamingdiensten te betalen, geeft 21 procent aan dat een andere dienst de deur uitgaat. Voornamelijk Netflix lijkt gevaar te lopen. Van die groep geeft al een derde aan dat het Netflix-abonnement bovenaan de nominatie staat om opgezegd te worden. Ook Videoland kan de gevolgen in Nederland merken wanneer Disney+ officieel uitgerold wordt.

  Dit betekent niet dat mensen massaal van plan zijn om hun Netflix abonnement op te zeggen, maar er wordt zeker over nagedacht. Ook XGN.nl heeft hier en daar al signalen opgevangen van mensen die van plan zijn Netflix stop te zetten. Een van de reden is dat Disney+ met veel Marvel en Star Wars content komt. Ook valt het sommigen op dat het aanbod van Netflix kleiner is dan jaren terug. Op het momenten worden er meer series en films verwijderd dan dat erbij komen. Dit heeft grotendeels te maken doordat de streamingmarkt op dit moment meer en meer versplinterd.

  Niet iedereen wil Disney+ in Nederland

  De voornaamste groep die mogelijk deze keuze maakt, zijn families. Waar Disney zich bijna altijd op een familiedoelgroep lijkt te richten, is het geen gekke gedachte als gezinnen kiezen voor content waar iedereen in het gezin gezellig gezamenlijk naar kan kijken. Het ziet er daarentegen naar uit dat er nog altijd mensen blijven die toch bij Netflix blijven hangen. Niet alle volwassenen hebben behoefte naar de content op Disney+, omdat zij vinden dat de dienst content biedt die voornamelijk interessant is voor mensen tot en met 16 jaar oud.

  Op het moment wordt Disney+ in Nederland gratis aangeboden. Hierdoor kan iedereen zelf beoordelen of de dienst bij hem of haar past. Wil je een indruk wat de dienst aanbied? We hebben al een special met de beste Disney Channel films en de beste disney live action films. Er zijn ook tal van Disney klassiekers en voor een volledig overzicht kun je onze daarvoor bestemde pagina-vinden.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.