Meest verkochte Nintendo games tot september 2018

  De meest verkochte games voor Nintendo consoles en handhelds zijn bekendgemaakt. Het gaat om de games die het meeste zijn verkocht voor de Nintendo Switch, Wii U, Nintendo 3DS en de Wii tot aan september 2018. Op bijna elk apparaat staat een Mario game op nummer een.

  De games voor de Nintendo Wii zijn over het algemeen het meeste verkocht. Opvallend is dat de Nintendo Switch games die bovenaan staan meer zijn verkocht dan de Wii U games. En dat terwijl de Wii U al veel langer uit is dan de Nintendo Switch.

  Meest verkochte Nintendo Switch en Wii U games

  De games die het meeste zijn verkocht voor de Nintendo Switch zijn The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe en op nummer één Super Mario Odyssey. Deze games werden respectievelijk 10.28 miljoen, 11.71 miljoen en 12.17 miljoen keer verkocht. Voor de Wii U staan er drie Mario games in de top drie. New Super Mario Bros. U werd 5.77 miljoen keer verkocht, Super Mario 3D World werd 5.80 miljoen keer verkocht en Mario Kart 8 werd 8.42 miljoen keer verkocht voor de Wii U.

  Opvallend zijn de games die het meeste zijn verkocht voor de Nintendo 3DS. Over het algemeen doen Mario games het namelijk heel goed, maar er staan twee Pokémon games in de top drie voor de Nintendo 3DS. Op nummer drie staan Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire. Deze games werden in totaal 14.13 miljoen keer verkocht. Op nummer twee staan Pokémon X en Y en die werden maar liefst 16.34 miljoen keer verkocht. Op nummer één staat Mario Kart 7 en die game werd 17.52 miljoen keer verkocht.

  Wii Sports het meest verkocht van allemaal

  De Nintendo Wii werd geleverd met Wii Sports en daarom is het ook niet gek dat deze game het meeste is verkocht voor deze console: 82.86 miljoen keer! Op de tweede plaats staat Mario Kart Wii en hiervan werden maar liefst 37.14 miljoen exemplaren verkocht. Op de derde plaats staat Wii Sports Resort waarvan er 33.09 miljoen exemplaren zijn verkocht.

  Ook zijn er cijfers bekendgemaakt voor de Nintendo DS, maar deze cijfers dateren alweer van maart 2018. Voor het volledige overzicht van de meest verkochte games voor Nintendo consoles en handhelds kun je kijken op de website van Nintendo.

  Mario Kart Wii

  Verkijgbaar vanaf 11 april 2008

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.