Meerdere verdachten DDoS-aanval PSN en XBL opgepakt

  In zowel Finland als Engeland zijn verdachten opgepakt die iets te maken zouden hebben met de DDoS-aanval op Xbox Live en PlayStation Network (PSN). Beiden zouden zijn aangesloten bij Lizard Squad, de hackersgroep die tijdens kerst XBL en PSN offline haalde.

  De Finse verdachte, de 17-jarige Ryan, werd opgepakt nadat hij verscheen in Sky News, waar hij liet weten dat hij de hack amuserend vond, omdat het de fouten in PSN en Xbox Live liet zien. De Finse National Bureau of Investigations besloot hierop om Ryan eens stevig aan de tand te voelen.

  Hij zou niks te maken hebben met Lizard Squad en alleen een woordvoerder zijn. Mocht hij schuldig bevonden worden, dan riskeert hij 4 maanden tot 4 jaar gevangenisstraf. Naast de Fin zouden er nog twee verdachten zijn opgepakt, waarvan er een uit Engeland komt.

  Een van de verdachten DDoS-aanval PSN uit Engeland

  Voor de jaarwisseling vond er daar een arrestatie plaats in verband met de DDoS-aanval. Een 22-jarige Engelsman werd daar verhoord omdat hij onderdeel zou uitmaken van Lizard Squad, maar ook betrokken zou zijn bij meer cybercriminaliteit; tussen 2013 en augustus 2014 zou er geld zijn gestolen van meerdere Paypal-accounts.

  Tijdens kerst werden zowel PSN als Xbox Live aangevallen door kunstmatig veel verkeer, ook wel een DDoS-aanval genoemd. De hackers gaven als reden dat dit een promotiestunt was voor Lizard Stresser, waarmee iedereen tegen betaling DDoS-aanvallen kan uitvoeren; deze dienst is inmiddels offline gehaald.

  Sony compenseert de DDoS-aanval met gratis PlayStation Plus en korting.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.