Meer RPG-elementen door nieuwe Fallout 4 mod

  Een nieuwe Fallout 4 mod moet de meest recente versie van Fallout wat meer RPG-elementen geven. De mod, genaamd Fallout Cascadia, is momenteel in ontwikkeling. Een releasedatum is nog onbekend.

  Fallout Cascadia is niet zomaar een Fallout 4 mod, de mod is zo ontwikkeld dat het zich afspeelt na het verhaal van de originele game, namelijk het jaar 2329 in de kapot gemaakte Amerikaanse stad Seattle. Spelers kunnen hun bestaande karakters van Fallout 4 niet overhevelen naar de Cascadia en hier is een goede reden voor. Namelijk dat de mod het skillsysteem weer in oude staat terugbrengt.

  Fallout 4 mod en het skiillsysteem

  Naast de kritiek op het feit dat Fallout 4 op veel pc's niet soepel liep was er ook een storm van kritiek op het feit dat het skillsysteem van de eerdere delen uitgedund was. De perks waren nauw gebonden met de SPECIAL statistieken, wat het RPG-element van de game behoorlijk verminderde. Met de Cascadia mod wordt dat weer volledig teruggebracht.

  Mathias Dejerud, de leider van het mod-project, laat op Reddit weten dat de tekortkomingen van Fallout 4 niet in Fallout Cascadia zullen zitten.

  Alle tekortkomingen van de game zul je niet zien in Cascadia. Of het nu gaat om de aparte manier van dialoog voeren of het tekort aan diepgang omtrent de SPECIAL statistieken.

  Dejerud speelt hiermee in op de kritiek van de minimale dialoog en de restricties hierbij ten opzichte van de vorige delen van Fallout. Het team achter Cascadia is van plan om naast de standalone mod ook een mod te ontwikkelen die de RPG-elementen in Fallout 4 integreert.

  Fallout 4 review

  Fallout 4 kwam op 11 november 2015 uit voor de PC, Xbox One en PlayStation 4. In onze Fallout 4 review noemen wij de game Bethesda's meest complete game ooit. De complete vrijheid en de vele uren speelplezier zorgen ervoor dat wij het spel beoordelen met een mooie 9,5.

  Fallout 4

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.