Meer Nintendo Switch EA games mogelijk in aantocht

  Voetbalfans kunnen binnenkort aan de slag met FIFA 18 op de Nintendo Switch, maar wellicht blijft het daar niet bij. De uitgever heeft namelijk gehint dat er mogelijk meer Nintendo Switch EA games op komst zijn, mits FIFA het goed doet op Nintendo's console.

  Patrick Soderlund, vicepresident van Worldwide Studios, liet in een interview met EDGE weten dat EA meer titels naar de Nintendo Switch wil brengen, mits FIFA 18 en mogelijke andere games het goed doen op Nintendo's hybride console. Het is volgens hem op dit moment nog te vroeg om definitief te zeggen of EA meer games voor de Nintendo Switch uit zal brengen, maar de mogelijkheid is er wel, aldus Soderlund:

  "We verschijnen op elk platform dat consumenten en spelers heeft. We geloven dat we een deel uit willen maken van de Switch en we willen Nintendo helpen om de basis te laten groeien; dat is waarom je hier FIFA ziet, die dit jaar echt goed is. Het is een volwaardige FIFA game, voor de eerste keer om eerlijk te zijn, op een draagbaar apparaat."

  Meer Nintendo Switch EA games als FIFA 18 succesvol is

  Daarnaast hint Soderlund dat EA wellicht meer games naast FIFA 18 naar de Switch gaat brengen. Mochten deze titels succesvol zijn, dan kunnen er later nog meer komen:

  "Voor ons gaat het om het ondersteunen van het platform, het bouwen van technologie voor het platform, het uitproberen met grote dingen als FIFA - en misschien wat anderen, we zullen zien - en als het goed gaat, dan zie ik geen reden waarom we niet zo veel mogelijk onderdelen van ons portfolio op dat platform moeten hebben. Ik hoop dat we zo ver komen, dat zou mijn persoonlijke ambitie zijn."

  FIFA 18 verschijnt op 29 september voor de Nintendo Switch. De game bevat de meeste grote componenten die ook in de andere versies te spelen zijn, zoals Career, Online Seasons, Tournaments en FIFA Ultimate Team. Alleen de Journey modus zal niet speelbaar zijn op de Switch. Wij hebben de game al even gespeeld op E3, voor onze eerste indruk kan je terecht in de FIFA 18 Switch preview!

  FIFA 18

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.