Meer Nintendo 2018 releases op komst dan geteased tijdens E3

  Tijdens de Nintendo E3 persconferentie wilde Nintendo de focus leggen op games die dit jaar nog uitkwamen. Hierdoor zagen we bijvoorbeeld Yoshi Switch niet, die werd uitgesteld naar 2019. Maar blijkbaar zijn er nog meer Nintendo 2018 releases op komst die we ook niet op E3 hebben gezien.

  Mogelijk komt er nog verbetering in de Nintendo Switch line up voor 2018. Volgens voormalig Nintendo president Tatsumi Kimishima zijn er nog meer games op komst.

  Niet alle Nintendo 2018 releases bekend

  Tijdens de Nintendo E3 persconferentie was Super Smash Bros. Ultimate voor de Nintendo Switch toch wel Nintendo's paradepaardje. Sommigen bekritiseerden de conferentie dat het meer op een Super Smash conferentie leek dan een Nintendo conferentie. Er werden heel veel details uit de doeken gedaan en mogelijk zorgde die veel te lange opsomming van alle tientallen personages ervoor dat screentijd moest worden weggesnoept van nog aan te kondigen titels.

  Volgens Tatsumi Kimishima komen er in ieder geval nog meer titels uit. Het is niet bekend of dit grote titels zijn zoals een door fans langverwachte Animal Crossing of Mother 3. Het zou ook heel goed kunnen dat het hier om verschillende indie games gaat of kleinere spellen die meer hetzelfde formaat hebben als Captain Toad: Treasure Tracker, een puzzelspel dat oorspronkelijk op de Wii U verscheen maar binnenkort naar de 3DS en Switch wordt geport.

  Toch nog wat 3DS titels?

  Het zou ook heel goed kunnen we dat er meer Nintendo 3DS-titels worden bedoeld. Captain Toad Treasure Tracker wordt nog naar de 3DS geport, maar voor de rest is het nog best stil rondom de Nintendo 3DS releases. Gezien Nintendo aan heeft gegeven support voor de 3DS nog niet los te laten, zou het goed mogelijk kunnen zijn dat de matige 2018 line up voor deze handheld toch nog een beetje wordt aangesterkt.

  De toekomst zal ons in ieder geval leren op welke titels Tatsumi Kimishima doelt. In ieder geval ben je met onze toplijst beste Nintendo E3 aankondigingen al ver op weg met een overzicht aan games die sowieso dit jaar al uitkomen. Alle titels die daarbij komen zullen voor de Nintendo-gamers een welkome toevoeging zijn op de nog vrij lege line up.

  In ieder geval kunnen we dit jaar sowieso aan de slag met onder andere Pokémon Let's Go Pikachu, Pokémon Let's Go Eevee, Octopath Traveler en Super Smash Bros. Ultimate.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.