Matrix 4 officieel aangekondigd met Keanu Reeves

  Het is officieel: er komt een vierde film in de Matrix-reeks. De Matrix 4 is vandaag aangekondigd door Warner Bros. Pictures en hoofdrolspelers Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss keren ook terug voor de vierde film. De nieuwste Matrix-film wordt geregisseerd en geschreven door één helft van de Wachowski's, namelijk Lana Wachowski.

  Dat heeft de voorzitter van Warner Bros. Pictures, Toby Emmerich, vandaag bekendgemaakt. In een statement laat hij het volgende weten:

  "We kunnen niet enthousiaster zijn om de Matrix weer te betreden met Lana. Zij is een ware visionair, een originele en unieke filmmaker, en wij zijn onvoorstelbaar blij dat zij het nieuwe hoofdstuk van dit Matrix-universum schrijft, regisseert en produceert."

  Naast de terugkeer van Lana Wachowski als regisseuse van de film, keren ook Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss terug als Neo en Trinity. Over de rol van Morpheus, in de eerste drie films gespeeld door Laurence Fishburne, is nog niks bekendgemaakt. Bronnen bij Variety melden dat er mogelijk een andere acteur wordt gecast voor de rol.

  De eerste film in de Matrix-reeks, The Matrix, verscheen in 1999 en werd al snel een hit bij fans en critici. Die film kreeg twee vervolgen, The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions, die beide in 2003 uitkwamen.

  Lana Wachowski zelf laat weten blij te zijn om terug te keren naar de wereld van de Matrix:

  "Veel ideeën die Lilly (Lana's zus en de andere helft van de Wachowski's) en ik twintig jaar geleden over onze werkelijkheid hebben verkend, zijn nu relevanter dan ooit. Ik ben dan ook zeer blij om deze personages weer terug te hebben in mijn leven en erg dankbaar voor deze mogelijkheid om weer met mijn briljante vrienden samen te werken."

  Matrix 4 aangekondigd zonder Lilly Wachowski

  Grote afwezige bij het creatieve team achter Matrix 4 is de zus van Lana Wachowski, Lilly. Waarom zij geen onderdeel van de film uitmaakt, is niet bekend. Eerder deze maand liet zij nog weten dat beide zussen niet mee zouden werken aan een reboot van de Matrix, maar het lijkt dat Lana Wachowski toch overstag is gegaan.

  Volgens bronnen bij Variety begint de productie van de film in 2020.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.