Mass Effect serie wordt op standby gezet

  Fans van de Mass Effect serie zullen het voorlopig nog met Mass Effect Andromeda moeten doen. Ontwikkelaar BioWare heeft de franchise namelijk op standby gezet voor nu.

  Mass Effect Andromeda ligt pas een aantal weken in de winkel, maar toch kijken fans al vooruit op wat er verder staat te gebeuren in de populaire sci-fi serie. Een aantal bronnen heeft tegenover Kotaku laten weten dat Mass Effect in de koelkast is gezet voor nu en we dus niet binnen korte tijd een aankondiging voor een sequel hoeven te verwachten. De reden hiervoor is dat BioWare Montreal, de ontwikkelaar van Mass Effect, is omgezet in een support studio.

  Mass Effect serie op pauze

  Dit betekent niet dat we nooit meer iets te horen zullen krijgen van de serie. Mass Effect is nog steeds een populaire serie en zodra het tijd is zal er ongetwijfeld een nieuw deel verschijnen. Veel medewerkers bij de BioWare zijn afgelopen maand overgeplaatst naar EA Motive om daar aan Star Wars Battlefront 2 te werken. De rest van de werknemers gaat andere studio's helpen met hun games, terwijl ze door blijven werken aan een nieuwe game met de codenaam Dylan en ook content en support blijven geven aan de Mass Effect Andromeda multiplayer.

  Volgende BioWare game

  Yanick Roy, studio directeur bij BioWare Montreal, heeft er het volgende over te zeggen.

  "Onze teams bij BioWare en EA hebben erg hun best gedaan om Mass Effect Andromeda aan gamers over de hele wereld aan te bieden. Terwijl BioWare blijft focussen op de Mass Effect Andromeda community blijven we vooruit kijken naar de volgende ervaring die we kunnen brengen."

  Die nieuwe ervaring zal er komen in de vorm van Dylan. We weten nog niets over deze game, maar volgens geruchten zou BioWare tijdens E3 2017 de game uit de doeken doen. Verwacht binnenkort dus meer informatie hierover.

  Mass Effect: Andromeda

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.