Mass Effect van Bioware - Nog lang niet klaar met het Mass Effect universum

  De Bioware game Mass Effect: Andromeda was de nieuwste titel in de Mass Effect-franchise en kwam in 2017 op de markt. Sindsdien is het stil rond het Mass Effect universum. Die stilte is nu gebroken door een aantal grote namen bij ontwikkelaar Bioware.

  Volgens een interview tussen Polygon en Bioware General Manager Casey Hudson is Mass Effect alles behalve klaar. Het is in feite springlevend in het hoofd van Hudson. Hier kunnen we natuurlijk niet veel mee, maar het idee dat er überhaupt ideeën zijn voor een nieuwe Mass Effect is al geweldig.

  "In mijn hoofd leeft het zeker nog. Ik denk constant na over dingen waarvan ik denk dat ze geweldig worden. Het is een kwestie van er zo snel mogelijk naar terugkeren." - Casey Hudson, Bioware General Manager.

  Details van een mogelijk nieuwe Mass Effect game zijn er niet. Mark Darrah, Executive Producer van Anthem en Dragon Age vertelt wel wat voor richting de mogelijke game op kan gaan. De mogelijkheid bestaat zeker dat een nieuwe Mass Effect game niet alleen het verhaal verder zal gaan vertellen van Mass Effect 3, maar ook Mass Effect: Andromeda.

  "We zijn zeker nog niet klaar met Mass Effect. Er zijn nog veel verhalen om te vertellen. We kunnen het verhaal oppakken van Andromeda, maar ook van Mass Effect 3. Er is nog ruimte voor genoeg interessante plaatsen om te ontdekken." - Mark Darrah, Executive Producer van Anthem en Dragon Age.

  Hier worden we natuurlijk niet wijzer van, maar het idee van een nieuwe Mass Effect game is al heel wat. Aangezien de ontwikkelaar nu praat over de Mass Effect game kunnen met een klein beetje meer zekerheid zeggen dat het Mass Effect universum nog niet dood is.

  Bioware komt dit jaar eerst met de nieuwe game Anthem, die op 22 februari 2019 uit zal komen. Dit multiplayer bonanza zal alleen geen leidraad worden voor toekomstige games. Alhoewel een Mass Effect game met perfect uitgevoerde multiplayer heel smakelijk klinkt, is dit nog af te wachten. Anthem regisseur Jon Warner heeft namelijk al laten weten dat niet alle toekomstige BioWare games te maken zullen hebben met Anthem.

  Bioware over nieuwe Mass Effect game

  Niks is nog zeker over een nieuwe titel van Mass Effect. Mocht er wel een nieuwe Mass Effect in het verschiet liggen, zal dat weer voor veel plezier zorgen. Dan kunnen we weer dagen en urenlang genieten van een grote open wereld vol keuzes waar Mass Effect bekend om staat.

  Mass Effect: Andromeda

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.