Mass Effect Andromeda singleplayer ondersteuning stopt

  De Mass Effect Andromeda singleplayer ondersteuning wordt stopgezet, dat meldt ontwikkelaar BioWare. Dit houdt in dat gamers geen DLC meer hoeven te verwachten. Ook zullen er geen patches meer worden uitgebracht voor het spel.

  De vorige delen van Mass Effect kenden bij alle delen uitbreidingen in vorm van DLC, BioWare stopt dus met deze traditie. Het is een vrij opmerkelijke keuze aangezien het spel slechts vijf maanden uit is. In een update naar de gamers bevestigt de ontwikkelaar dat de ondersteuning voor de singleplayer compleet stopt. Gamers hoeven dus geen DLC maar ook geen patches meer te verwachten.

  Mass Effect Andromeda singleplayer op zijn gat

  De reden voor het stoppen is niet helemaal duidelijk gemaakt, de aankondiging bestond alleen uit een bevestiging dat BioWare de ondersteuning stopt. Het spel is volgens de ontwikkelaar ontworpen om het verhaal uit te breiden middels de multiplayer. In de multiplayer zullen spelers dan ook nieuwe werelden kunnen ontdekken en nieuwe missies gaan spelen.

  ''Onze laatste update, 1.10, was de laatste voor Mass Effect Andromeda. Er zijn dan ook geen toekomstige patches voor de singleplayer ingepland. Spelers kunnen wel nieuwe missies en werelden verwachten in de multiplayer. Ook zullen we het verhaal van de Pathfinder uitbreiden in de comics.''

  De ondersteuning voor de multiplayer lijkt dus alles behalve dood te zijn. In de nabije toekomst kunnen gamers onder andere nieuwe characterkits en evenementen verwachten. Exacte releasedata voor deze toevoegingen zijn nog niet vrijgegeven.

  Mass Effect Andromeda kwam op 23 maart van dit jaar uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. In onze review beoordelen wij het spel met een mooie 9,0. Ondanks de vele technische fouten die de game aan het begin kende maakten veel aspecten dat goed. Een voorbeeld hiervan is de enorme keuzevrijheid in eigenlijk alles wat je maar wil doen.

  Mass Effect: Andromeda

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.