Mass Effect Andromeda multiplayer introduceert nieuw bekend ras

  De Mass Effect Andromeda multiplayer is binnenkort een ras rijker. Het gaat hierbij om de Batarians, dat meldt ontwikkelaar BioWare op Twitter. De game kwam op 23 maart van dit jaar uit.

  De Batarians zijn geen nieuwelingen in het Mass Effect sterrenstelsel, vanaf het eerste spel staat het ras namelijk al bekend om hun onaardigheid. Zeer vijandig zijn de Batarians overigens nooit geweest tegenover de mensheid. Het opvallende is dat het ras in de singleplayer van het spel niet voorkomt en wel in de multiplayer wordt geïntroduceerd.

  Mass Effect Andromeda multiplayer ondersteuning

  Het lijkt er sterk op dat ontwikkelaar BioWare vooral de focus heeft op de multiplayer van de game, hoewel BioWare dat nooit zal erkennen. De DLC voor de singleplayer is nog steeds niet verschenen terwijl de ondersteuning voor de multiplayer op volle toeren draait.

  Zo werd vandaag ook al bekend dat de multiplayer een nieuwe moeilijkheidsgraad krijgt. Dit nieuwe niveau heet 'Platinum' en volgens EA kunnen gamers nu nog meer uitdaging vinden want de moeilijkheidsgraad gaat tijdens het spelen omhoog. Deze nieuwe feature werd bekendgemaakt via een teaser trailer, naar verwachting komt er meer informatie naar buiten in de aankomende weken.

  Het grootste deel van de BioWare Montreal, de primaire ontwikkelingsstudio van de game, werkt ook aan andere projecten. Zo werkt BioWare Edmonton aan de nieuwe IP Anthem, die in 2018 uit moet komen voor de pc, Xbox One en PS4.

  Mass Effect: Andromeda

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.