Marvel Shang-Chi wordt eerste Aziatische superheldenfilm

  Marvel's Shang-Chi wordt de eerste Aziatische superheldenfilm die zal verschijnen op het witte doek. Volgens Deadline wordt er op dit moment nog naar een schrijver van het script en een Aziatische-Amerikaanse regisseur gezocht. Wanneer de film in de bioscoop draait is nog niet bekend.

  Mark Anderson

  Shang-Chi is gebaseerd op de stripverhalen van Shang-Chi: Master of Kung Fu. Het personage groeide op in China en leerde op jonge leeftijd de kunsten van Kung Fu. Hij is gespecialiseerd in de zogenaamde wushu-stijlen: gun, nunchaku en jian. Jaren later sloot de held zich aan bij de Avengers. Daar leerde hij een superkracht waardoor hij zichzelf ontelbare keren kan dupliceren om zijn tegenstanders te slim af te zijn.

  Shang-Chi werd tegelijkertijd met het personage Iron Fist gecreëerd. Iron Fist kenden we al van zijn eigen serie recentelijk werd stopgezet door Netflix. Het verschil tussen de twee is dat Danny Rand (Iron Fist) een witte Amerikaan is en Shang-Chi niet. Ook had Shang-Chi in tegenstelling tot Iron Fist oorspronkelijk geen bovennatuurlijke krachten. Wel maken beide figuren gebruik van hun eigen chi om kracht te verzamelen.

  Marvel's Shang-Chi vergelijkbaar met Black Panther

  Marvel wil volgens Deadline Hollywood dat Shang-Chi hetzelfde teweegbrengt als de recordbrekende film Black Panther eerder dit jaar. Beide films kennen namelijk wel gelijkenissen. Black Panther werd namelijk gecreëerd rondom de Afrikaanse-Amerikaanse cultuur en gemeenschap, met een bijna volledige Afrikaanse cast. De film werd geregisseerd door Ryan Coogler, de maker van Creed.

  Marvel doet min of meer hetzelfde met Shang-Chi: een nieuwe held met Aziatische origine, Aziatische thema’s, locaties en filmmakers. De Amerikaanse-Aziatische schrijver Dave Callaham is vooral bekend door zijn bijdrage aan Wonder Woman 1984, The Expendables en Godzilla. Over de cast is nog niet veel bekend, maar daar verwacht wordt dat daar veel Aziatische namen tussen zullen zitten.

  Of de film dezelfde impact gaat hebben als Black Panther is nog maar de vraag. Lees in onze review over Black Panther en wat die film allemaal wel niet teweegbracht.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.