Marvel Netflix helden zijn overwogen voor de nieuwste Avengers film

  De meest recente Marvel blockbuster was een hit met al haar superhelden. Alhoewel het al moeilijk is om die tientallen helden allemaal voldoende screentijd te geven, leek het eventjes nog voller te worden. De Marvel Netflix series hadden zich volgens de makers kunnen mengen met de helden van het epische Infinity War.

  Dit blijkt uit een interview met regisseurs Joe en Anthony Russo door Variety De gebroeders Russo hebben even met het idee rondgelopen om ook de Netflix-serie helden ook naar het strijdtoneel te trekken in een poging om Thanos te stoppen.

  Marvel Netflix helden in Infinity War

  Het Marvel Cinematic Universum gaat verder dan enkel de films. Naast de populaire figuren als Iron-Man, Thor en Captain America, zijn er ook flink wat Marvel series op Netflix geplaatst. Series als Jesicca Jones, Daredevil, The Punisher en Luke Cage maken ook gebruik van hetzelfde universum en spelen lichtelijk in op de verschillende gebeurtenissen die plaats hebben gevonden in de verschillende films.

  De regisseurs vertelden het volgende over het toevoegen van de helden:

  ''We hebben het erover gehad. We waren in een zaal met de screenwriters Christopher Markus en Stephen McFeely; er kwamen een heleboel goede ideeën langs, we overwogen echt alle mogelijkheden en dus ook aan het toevoegen van de superhelden uit de verschillende Marvel series.

  Uiteindelijk deden we dit niet. Infinity War kent al een erg complex en gedetailleerd verhaal en het toevoegen van al deze personages was eigenlijk niet te doen. We beseften dat we onze handen al vol hadden aan de vele tientallen filmpersonages en verhaallijnen, dus het werd te lastig.''

  Uiteindelijk hebben helden het niet naar het witte doek gemaakt, omdat de huidige Infinity War al voldoende personages kent. Twee-en-half-uur is al aan de krappe kant om alle personages voldoende te laten stralen, maar om om ook nog nieuwe personages toe te voegen is een riskante zet. Niet alle filmkijkers zijn ook met de Netflix-series bekend, zodoende had die screentijd ook nog eens naar introductietijd voor de karakters moeten gaan.

  Waarom is deze keuze gemaakt

  De kans is wel grote dat nieuwe seizoenen van de Marvel Netflix series rekening zullen gaan houden met de gebeurtenissen uit Infinity War en de toekomstige Avengers 4. Gezien alle series in hetzelfde universum afspelen als de film, kunnen de gebeurtenissen uit de film niet zomaar ongestraft worden genegeerd door de series. Deze uitspraak is trouwens geen garantie dat de helden zijn uitgesloten voor Avengers 4, al is dit niet aannemelijk.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.