Mario Kart 8 update maakt Nintendo Labo besturing mogelijk

  Vergeet die stevige controller. Scheur nu met Mario door de bochten met de ondersteuning van een stukje karton. Een Mario Kart 8 update maakt het spel namelijk compatible met Nintendo's kartonverzameling.

  Gooi dat plastic stuurwiel dus maar weg en pak je knutselpakketten erbij. Je hebt hem niet meer nodig nu je zelf je eigen creatie in elkaar kunt zetten.

  Mario Kart 8 update

  Bovenaan deze pagina vind je een trailer die de functionaliteit laat zien.

  Het is geen gekke zet dat Nintendo dit doet. Het hoeft in principe niet bijzonder veel extra werk te hebben gekost, omdat de game al gebruik maakt van motion controls plus de Nintendo Labo software zelf ook al een race minigame had. Zo kon je met het Variety Pack al aan de slag met een stuur voor het besturen van een motor.

  Nintendo Labo is de creatieve nieuwste uitvinding van Nintendo. Met deze stukjes karton kun je verschillende creaties bouwen die je vervolgens tot leven wekt met de verschillende Labo pakketten: de Variety Pack en de Robot Kit. Eerder bespraken we de mogelijkheden van beide pakketten al in de Nintendo Labo review. De game geeft bijzonder veel knutselplezier en maakt tof gebruik van de technologie die de Nintendo Switch te bieden heeft.

  Racen met Mario

  Als je niet in het bezit bent van de Nintendo Labo Variety Kit of toevallig water over je creatie hebt laten vallen, dan kun je alsnog je eigen functionele stuur in elkaar zetten. Eerder maakte Nintendo alle mallen van de Labo pakketten publiekelijk beschikbaar. Het wordt daarentegen wel wat lastiger zonder uitleg van de software zelf.

  Mario Kart 8 Deluxe is de nieuwste Mario Kart titel die dit racespel naar de Switch brengt. Het is een port van de Nintendo Wii U-versie en brengt alle DLC met zich mee die later voor het spel ook verscheen. Met deze update bestuur je Mario en zijn vrienden, maar door de downloadbare content kun je ook aan de slag met bijvoorbeeld Link uit The Legend of Zelda of Isabelle uit Animal Crossing: New Leaf voor de Nintendo 3DS.

  Nintendo Labo

  Verkijgbaar vanaf 27 april 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.