Man scheurt pees door wekenlang Candy Crush te spelen

  We weten allemaal hoe vervelend de Candy Crush meldingen zijn op Facebook. Voor een man uit Californië werd het spel nog vervelender. Hij scheurde namelijk een pees in zijn duim door wekenlang Candy Crush te spelen.

  Een man uit Californië scheurde een pees in zijn duim nadat hij te vaak het puzzelspel op zijn smartphone speelde, dit blijkt uit een nieuw rapport over de zaak.

  De man leek niets te merken van de blessure tijdens het spelen van het spel volgens de doktoren. Maar een dergelijke blessure blijkt over het algemeen zeer pijnlijk te zijn. De zaak toont aan dat een videospelletjes bij kunnen dragen aan de verdoving van iemand pijn en kan bijdragen aan de verslavende werking van een spel.

  "We moeten ons ervan bewust zijn dat bepaalde videogames kunnen fungeren als digitale pijnstillers," zei Dr Andrew Doan, een medeauteur van het rapport en hoofd van een onderzoek naar verslavingen aan het Naval Medical Center in San Diego. "We moeten er zeer bewust van zijn dat die kunnen worden misbruikt," zei Doan.

  Man scheurt pees op dikste punt door Candy Crush

  De 29-jarige man ging naar de dokter omdat hij last had van zijn linkere duim. Hij vertelde de dokter dat hij zes to acht wekenlang iedere dag Candy Crush speelde op zijn smartphone. De man gebruikte zijn linkerhand om het spelletje te kunnen spelen en zijn rechterhand gebruikte hij voor andere dingen, blijkt uit het rapport.

  Na het uitvoeren van een MRI-scan op de hand van de man bleek dat een van de pezen was gescheurd in de linkerduim. De scheur zit normaal op de dunste plek waar de pees aan een bot vastzit. Bij dit geval zat de scheur zelfs op het dikste gedeelte.

  Candy Crush

  Verkijgbaar vanaf 12 april 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.