Makers Alien: Isolation overwogen co-op

  Terwijl Alien: Isolation nog moet uitkomen, praten de makers Al Hope en Jon Mckellan al over de sfeer van het spel en waarom het concept een co-op modus onmogelijk maakte. Deze modus was wel besproken tijdens het maken van het spel.

  Alien: Isolation volgt het verhaal van Amanda Ripley, de dochter van heldin van de serie Ellen Ripley. Het spel speelt zich vijftien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af en gaat over een expeditie die Ripley Junior aflegt, waarin ze zelf ook in aanraking komt met de angstaanjagende Alien, oftewel de Xenomorph.

  Het spel is meer een horror survival spel dan een shooter. Hope zegt dat dit dan ook de reden is om geen co-op toe te voegen. De singleplayer-ervaring geeft de hopeloosheid van de situatie beter weer dan wanneer je in gezelschap bent. Jon Mckellan gaf hier nog een toelichting over:

  "Ik denk dat je je niet langer in het nauw gedreven voelt zodra er meer mensen in het spel komen. Als dit eenmaal gebeurt voel je je eerder geneigd om het probleem te verhelpen dan om simpelweg te overleven. Singleplayer leek ons daarom de beste optie."

  Alien: Isolation verschijnt later dit jaar op de PS3, Xbox 360, PC en de next-gen consoles.

  Alien: Isolation

  Verkijgbaar vanaf 7 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.