Majima spin-off bevestigd door Daisuke Sato?!

  Iedereen die Yakuza Zero heeft gespeeld, weet hoe cool het personage Majima is. Nu de Yakuza-reeks erop zit met Kiryu in de hoofdrol, is het tijd voor wat anders.. toch?! We vroegen Daisuke Sato het hemd van het lijf die min of meer aangaf dat de mogelijkheden nu onderzocht worden voor een Majima spin-off.

  Hoewel het niet letterlijk gezegd is als 'We zijn nu Majima games aan het ontwikkelen', heeft het er alle schijn van dat er achter de schermen gewerkt wordt aan een Majima spin-off. Onlangs vroegen we namelijk op gamescom aan Sato of er een Majima spin-off komt, gezien zijn personage compleet gestoord is. Sato was redelijk praatgraag in het interview met ons en antwoordde:

  "We krijgen die vraag vaak. Majima is enorm populair. Dus op het moment denken we eigenlijk dat het een goed idee zou zijn om een hoofdverhaal van Majima uit te brengen."

  Duidelijke woorden toch? De vraag ging al eens viraal ten tijde van E3 2018. Toen antwoordde Sato nog dat de focus eerst op Judgment lag.

  Voordat we dit vroegen, vroegen we of Kiryu ooit zou terugkeren buiten de remakes om (de collection die net is aangekondigd). Eerst volgde een lange 'Ehhhhhhhhhhh', waarna het antwoord was "Dat zou mooi zijn."

  SEGA is druk bezig met het maken van diverse games. Voor een Fist of the North Star is bijvoorbeeld momenteel geen tijd. Toen wij vroegen of er een vervolg komt op Lost Paradise, gaf Sato aan dat hij dat best wil als de kans zich voordoet, maar dat is niet nu.

  Het is ook duidelijk dat Sato erg gek is van Majima, want zijn favoriete Yakuza-deel is zonder twijfel Yakuza Zero. Dit zei hij met een grote grijns op zijn gezicht. Het heeft er dan ook alle schijn van dat we nog niet klaar zijn met Majima en wellicht Kiryu, ook al werd de serie met Yakuza 6 officieel afgesloten.

  Mocht er inderdaad een Majima spin-off gemaakt worden, zal het een uitdaging worden om met een goed verhaal op de proppen te komen. Sato gaat al sinds de eerste Yakuza mee en heeft zich opgewerkt in het bedrijf. Daarbij zijn bepaalde aspecten makkelijker geworden door de ervaring en connecties die hij heeft, al verandert één ding nooit voor hem en dat is een goed verhaal afleveren. "Het blijft moeilijk om een script te schrijven. Dat wordt nooit makkelijker."

  Als er een spin-off komt, dan zal de gameplay ongetwijfeld niet ver af staan van wat we gewend zijn van de Yakuza-reeks. Al heeft Sato zeker wel games waarin hij toffe dingen ontdekt. Zo is hij onder de indruk van Marvel's Spider-Man en het geslinger door de game, maar vervolgt lachend "Je kan Kiryu moeilijk laten gedragen als Spider-Man."

  Tot slot is het niet uitgesloten dat Yakuza naar de Switch komt. Op die vraag kregen we namelijk geen harde ja of nee. Enkel een antwoord dat we nooit nooit moeten zeggen.

  Laat ons weten in de comments of jij zit te wachten op een Majima spin-off!

  Yakuza 0

  Verkijgbaar vanaf 24 january 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.