Magnetische EarPods van Apple - minder kabels door de war

  Snoeren die in je broekzak door de war raken is een enorme ergernis voor veel mensen. Apple wil er iets op verzinnen, en blijkt een patent te hebben aangevraagd voor magnetische EarPods.

  De magnetische EarPods moeten ervoor zorgen dat je oordopjes niet zo snel door de war raken in je broekzak, en zich iets slimmer gaan gedragen. Door een verschillende polariteit in beide oordoppen blijven ze vastzitten als je ze tegen elkaar aan drukt.

  Doordat ze aan elkaar blijven zitten verwikkelen de snoeren zich minder snel in je jas- of broekzak, waardoor je je minder snel zult ergeren. Volgens de patentaanvraag (die overigens al is gedaan begin 2014, maar nu pas openbaar is) weet de iPhone of iPad ook wanneer je de magnetische EarPods tegen elkaar aan hebt gedrukt. Zodra dat namelijk het geval is pauzeert de muziek.

  Magnetische EarPods - wel of niet in de maak?

  Het feit dat het patent eindelijk bekend is kan zowel betekenen dat Apple nog hard aan het werk is met het concept, of juist dat Apple het hele idee heeft laten varen. Waarschijnlijker is dat eerste het geval, waardoor we wellicht in de nabije toekomst een nieuw soort EarPods kunnen verwachten. Hieronder zie je een schematisch overzicht van de magnetische polen in de EarPods.

  Magnetische EarPods in de maak

  Benieuwd naar andere Apple producten? Binnenkort komt bijvoorbeeld de Apple Watch uit.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.