MacOS Mojave release aangekondigd - Brengt Dark Mode mee!

  De MacOS Mojave release is aangekondigd door Apple. Hierin worden verschillende veranderingen doorgevoerd, waaronder een Dark Mode voor je MacBook. Daarnaast heeft Apple nog veel meer bekendgemaakt.

  Apple heeft vanavond tijdens de Worldwide Developer Conference (WWDC) aangekondigd dat de nieuwe update voor Mac-producten MacOS Mojave heet. De update brengt verschillende nieuwe functies met zich mee, waaronder een zogenoemde Dark Mode. Hierdoor kun je nu een hele andere sfeer aan je Mac geven. MacOS Mojave komt in het najaar uit.

  MacOS Mojave brengt daarnaast Desktop Stacks met zich mee. Hierdoor kun je makkelijk iets op je bureaublad zetten, waarna het automatisch gesorteerd wordt in de juiste stapel. Er komt ook een nieuwe functie voor het bekijken van je documenten en de functie is te vinden in de Finder. De functie heet galerij-modus en hierdoor kun je goed je documenten en specificaties bekijken.

  Foto's gaan tevens veranderingen krijgen dankzij Mojave. Je kunt nu namelijk volledige video's opnemen als je een screenshot maakt. Er zal ook scan-integratie komen tussen iOS 12 en MacOS Mojave, waarbij je foto's kunt maken en die direct naar je documenten op je Mac kunt sturen.

  MacOS Mojave release gepaard met nieuwe apps

  Apple News gaat ook naar Mac komen en de aandelen-app zal zijn opwachting maken met de introductie van Mojave. Dit zijn niet de enige apps die overgebracht worden, want Voice Recorder en de Thuis-app komen ook naar de Mac. Daarbij maakt de Thuis-app gebruik van Siri, wat nieuwe mogelijkheden biedt.

  MacOS Mojave krijgt verder een nieuwe App Store die speciaal gebouwd is voor de Mac. Het valt direct op dat er een nieuwe interface is voor de App Store en je kunt apps nu gemakkelijk previewen met video’s die automatisch afspelen, om je zo een indruk te geven van de app. Daarnaast zullen er tips en tutorials beschikbaar zijn voordat je een app downloadt, zodat je gelijk hulp hebt bij het eerste gebruik.

  Op basis van iOS zijn er ook een aantal aanpassingen gemaakt. Zo staan reviews nu aan de basis voor Mac apps, waardoor het bijvoorbeeld makkelijker is om je mening achter te laten over je favoriete applicaties. Daarnaast brengen Adobe en Microsoft programma’s als Adobe Creative Cloud en Microsoft Office naar de nieuwe App Store.

  Apple brengt meer dan MacOS naar WWDC

  De WWDC vindt dit jaar plaats in San Jose, Californië. Het evenement vindt plaats van maandag 4 juni tot en met donderdag 8 juni. De Worldwide Developers Conference (WWDC) is een ontwikkelaarsconferentie die jaarlijks door Apple gehouden wordt. Tijdens de WWDC worden nieuwe software, hardware en andere producten voorgesteld en uitgetest.

  Tijdens de WWDC 2018 werden er nog verschillende andere dingen aangekondigd. Zo werd iOS 12 aangekondigd en deze nieuwe update brengt een scala aan nieuwe functionaliteiten. Daarnaast is er ook een Apple LEGO game aangekondigd met AR-functionaliteiten. Verder werden er nieuwe updates aangekondigd voor WatchOS in de vorm van WatchOS 5 en komt Dolby Atmos naar Apple TV 4K.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.