MacOS High Sierra update met VR ondersteuning

  Met de macOS High Sierra update bereid Apple het besturingssysteem voor op de toekomst. Deze update zorgt voor betere opslag-, video- en graphicstechnologieën die je Mac klaar maakt voor innovaties zoals Virtual Reality en Metal 2.

  Met Metal 2 kun je nog meer uit je GPU halen. Met deze technologie gaat professioneel beeld materiaal creëren, gamen en automatisch leren nog sneller. Ook ondersteunt Metal 2 de High-Efficiency Video Coding, met deze industriestandaard HEVC H.265 codering kunnen video bestanden van 4K gestreamd en opgeslagen worden die tot 40% kleiner zijn dan de oude H.264 standaard.

  Metal 2 zorgt er verder voor dat macOS High Sierra 3D en VR zal ondersteunen voor onder andere video games. Zo zal Valve met haar SteamVR-platform macOS High Sierra vanaf launch ondersteunen en ook zal de HTC Vive geoptimaliseerd worden om met de Mac te werken. Voor videogame ontwikkelaars bereiden Unity en Epic hun game engines voor op het nieuwe besturingssysteem van Apple.

  macOS High Sierra update

  Beeldmateriaal verwerken met de macOS High Sierra update

  Met Final Cut Pro X krijg je de mogelijkheid om 360-graden video’s op een professionele manier te importeren, te bewerken en te exporteren. Ook is de Foto’s app uitgebreid met een navigatiekolom met alle albums en indelingstools. In de bewerkingsweergave zie je nu opties zoals Curven en Kleurselectie. Met deze tools kun je kleuren en contrasten nauwkeurig aanpassen.

  Naast de basisbewerking mogelijkheden in de Foto’s app krijgt de applicatie ook ondersteuning voor externe bewerkingsprogramma’s zoals Photoshop en Pixelmator. Zo je direct jouw foto’s openen in je fotobibliotheek en direct bewerken op je Mac.

  Deze update komt in het najaar in Nederland uit en staat standaard op de nieuwe iMac Pro. Tevens ondersteunt macOS High Sierra de nieuwe Apple HomePod speaker met Siri en muziekherkenning.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.