Mac OS X Yosemite beschikbaar als gratis update

  Mac OS X Yosemite, het nieuwe besturingssysteem voor Macs, is vanaf nu gratis te downloaden. In de Mac App Store is de update te vinden.

  Het nieuwe besturingssysteem heeft een ander uiterlijk en laat iPhones, iPads en Mac beter samenwerken. Zo is het met de nieuwe update onder andere mogelijk om iPhone-gesprekken te voeren via een Mac. Een volledig lijst met de nieuwe functies van Mac OS X Yosemite vind je hieronder.

  • De nieuwe Vandaag-weergave in Berichtencentrum, die snel toegang geeft tot informatieve widgets voor Agenda, Weer, Aandelen, Herinneringen, Wereldklok en sociale netwerken. Je kunt ook widgets als Yahoo! Sports uit de Mac App Store toevoegen om je Vandaag-weergave aan te passen.
  • Het vernieuwde Spotlight, dat multimedia-informatie direct op je bureaublad presenteert vanuit Wikipedia, Kaarten, Bing, de App Store, iTunes Store en iBooks Store, belangrijke websites, nieuws en bioscooptijden.
  • iCloud Drive, waarmee je bestanden van elk type kunt bewaren in iCloud, ze kunt ordenen zoals jij dat wilt, en ze kunt openen op een Mac, iPhone, iPad en zelfs een Windows-pc.
  • Een gestroomlijnde nieuwe versie van Safari die de snelste prestaties levert, en waarmee de batterij lang meegaat tijdens het internetten en bekijken van Netflix HD-videostreams op de Mac.
  • Een bijgewerkte versie van Mail, met de nieuwe functie Markering, waarmee je snel formulieren en pdf-bestanden kunt invullen en ondertekenen, en met Mail Drop, om gratis en snel grote bestanden tot 5 GB te versturen.
  • De verbeterde Berichten-app, waarmee je deelnemers kunt toevoegen aan doorlopende groepsgesprekken, hun locaties op een kaart kunt bekijken, snel bijlagen kunt openen en zelfs het geluid van meldingen kunt uitzetten.
  • iTunes 12, met een gestroomlijnde nieuwe look, is snel en eenvoudig te gebruiken en biedt opties om te schakelen tussen je muziekbibliotheek en het zoeken naar nieuwe muziek in de iTunes Store. Dankzij een nieuwe weergave met recente bestanden kun je gemakkelijk de materialen vinden die je onlangs hebt gekocht of afgespeeld.
  • Delen met gezin, waarmee gezinsleden door elkaars iTunes-, iBooks- en App Store-aankopen kunnen bladeren en deze kunnen downloaden.

  Mac OS X Yosemite is nu gratis verkrijgbaar in de Mac App Store. Het besturingssysteem is op alle Macs uit 2009 en daarna te draaien, maar er worden ook enkele modellen uit 2007 en 2008 ondersteund. Een overzicht van de vereiste hardware en specificaties vind je op de website van Apple.

  Mac OS X Yosemite niet het enige nieuws van Apple

  Gisteren werd Mac OS X Yosemite aangekondigd tijdens een speciaal evenement van Apple. Hier werden ook de iPad Air 2 en iPad Mini 3 officieel aangekondigd en liet Apple een Mac Mini zien. Ook werd er een nieuwe Mac onthuld met een 5K-Retina beeldscherm en was er informatie over de releasedatum van iOS 8.1.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.