Luigi's Mansion 3 releasedatum mogelijk gelekt door Amazon Mexico

  Opvallend genoeg werd tijdens E3 2019 geen Luigi's Mansion 3 releasedatum aangekondigd, terwijl de game nog wel als 2019 release te boek staat. Daar lijkt nu verandering in te komen: een gebruiker van Resetera heeft een e-mail ontvangen van Amazon Mexico met daarin een verwachte bezorgdatum: 4 oktober.

  Nintendo

  Een datum is nog niet officieel aangekondigd, maar verkopers krijgen informatie vaak eerder dan consumenten, zodat ze hun website en algemene infrastructuur up-to-date kunnen houden. Het is dan ook niet onmogelijk dat Amazon de Luigi’s Mansion 3 releasedatum nu al weet. Een fout of slordigheid in het systeem kan de datum vervolgens per ongeluk doorsturen naar klanten met een pre-order.

  Hoe waarschijnlijk is deze Luigis Mansion 3 releasedatum?

  Hoewel Nintendo nog niks heeft gezegd over de release van Luigi’s nieuwste spookavontuur, is deze datum verre van onmogelijk. Ten eerste is 4 oktober een vrijdag, de dag waarop de meeste first-party Nintendo games uitkomen. Ten tweede is oktober vanwege Halloween een geschikte maand voor Luigi’s Mansion. Bovendien stonden er eerder voor oktober weinig Switch-games op het programma.

  Daarnaast moet gezegd worden dat Amazon Mexico eerder Switch-games heeft gelekt. Zowel voor South Park: The Fractured But Whole als RPG Maker MV heeft deze tak van Amazon belangrijke details gelekt. Deze bleken later te kloppen, waardoor dit lek enige geloofwaardigheid met zich meebrengt.

  Zijn er ook redenen om te twijfelen?

  Uiteraard is er altijd reden om te twijfelen bij geruchten. Zo is het Halloween-argument wat zwak als je bedenkt dat de 3DS versie van de eerste Luigi’s Mansion de enige game in de serie is die in het Halloween seizoen is uitgekomen. Ook is oktober niet het enige gat in de releasekalender van Nintendo: ook december heeft nog geen grote game.

  Er zijn dus genoeg andere mogelijkheden voor een Luigi’s Mansion 3 releasedatum. Als het inderdaad 4 oktober lijkt het logisch dat een officiële aankondiging uiterlijk begin september moet komen. We hoeven dus niet erg lang meer te wachten op zekerheid over dit gerucht.

  Luigi's Mansion 3

  Verkijgbaar vanaf 31 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.