Loot box games in de problemen - Nederlandse regering start controles

  Vanaf morgen worden loot box games gecontroleerd door de Kansspelautoriteit. De Nederlandse Kansspelautoriteit gaf games die in overtreding zijn van de kansspelwet tot en met 20 juni de tijd om aanpassingen te maken. Vanaf morgen gaat de Kansspelautoriteit de games controleren en mogelijk vervolgen.

  De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft bekendgemaakt dat de games die in overtreding zijn met de kansspelwet vanaf morgen 20 juni gecontroleerd gaan worden. Mocht uit het resultaat blijken dat niet genoeg maatregelen zijn genomen door de ontwikkelaars gaat dat gevolgen hebben. Om welke games het precies gaat, heeft de Kansspelautoriteit niet bekendgemaakt.

  De mogelijke sancties voor de games die in overtreding zijn, komen in de vorm van een forse boete of vervolging door het Openbaar Ministerie. De boete die mogelijk wordt opgelegd kan maximaal 830.000 euro betreffen of tien procent van de wereldwijde omzet van het bedrijf dat in overtreding is. Mocht het op deze manier handhaven van de wet niet succesvol blijken, kan de Kansspelautoriteit het Openbaar Ministerie inschakelen voor strafrechtelijke vervolging.

  Wanneer er meer duidelijkheid gegeven wordt, is op het moment nog niet bekend en dat kan nog wel even duren. De Kansspelautoriteit laat weten dat handhavingstrajecten normaal gesproken lang duren en dat kan hier ook het geval zijn. Wel zal bekendgemaakt worden wie er een boete of maatregel krijgt zodra hier meer duidelijkheid over is.

  Loot box games waren bewust van praktijken

  De vier games met loot boxen die in overtreding zijn, waren zich bewust van de overtreding die in Nederland begaan werd. De Kansspelautoriteit heeft de ontwikkelaars namelijk toen het onderzoek gepubliceerd werd op de hoogte gesteld van de overtreding. Dit is inmiddels alweer bijna twee maanden geleden.

  Ben je benieuwd om welke games het vermoedelijk gaat? Dan kun je ons artikel lezen over de loot box games die de wet overtreden. Het is niet helemaal zeker over de games de wet overtreden, maar op basis van de conclusie van de Kansspelautoriteit is wel op te maken dat games in strijd zijn met de wet.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.