Logitech MX Ergo is een muis met een trackball

  De Logitech MX Ergo is Logitechs nieuwste muis. Deze muis heeft een trackball en kan kantelen.

  De Logitech MX Ergo is Logitechs nieuwste muis. De muis is draadloos en heeft een trackball, een techniek die al een aantal jaar niet meer gebruikt wordt.

  Op 6 september heeft Logitech een nieuwe muis onthuld: de MX Ergo. Deze muis is ontwikkeld als alternatief voor de MX Master S2 en de meeste onderdelen van de twee muizen komen overeen. Het grootste verschil is dat de MX Ergo een trackball heeft waarmee de navigatie gedaan kan worden.

  Logitech MX Ergo heeft een trackball en kan kantelen

  Het ontwerp van de MX Ergo is vooral gebaseerd op gebruiksvriendelijkheid. Volgens Logitech geeft deze muis 20% minder last van je spieren dan een normale muis. Dit zou te danken zijn aan de trackball.

  Ook kan de muis 20 graden kantelen. Dit zou volgens Logitech zorgen voor meer comfort en een meer natuurlijke positie van je hand en pols.

  De trackball zelf zit aan de zijkant en hoort bestuurd te worden met je duim. Omdat de trackball gebruikt kan worden voor navigatie heeft de MX Ergo een knop waarmee je de reactiesnelheid van je cursor aan kunt passen. Zo kun je makkelijker kleine aanpassingen aanbrengen met je muis en schiet je niet constant veel te ver door. Je kunt zien of deze precisiemodus aanstaat door middel van een LED-lampje op de muis.

  De MX Ergo is draadloos en de batterijen van de muis zijn oplaadbaar. Volgens Logitech zouden deze batterijen, wanneer volledig opgeladen, vier maanden mee moeten kunnen. Dit ligt eraan hoeveel de muis gebruikt wordt.

  De Logitech MX Ergo heeft een adviesprijs van 109 euro en is vanaf 6 oktober te koop in Nederland. De muis is zowel rechtshandig als linkshandig te verkrijgen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.