Live-action Minecraft film uitgesteld naar 2022

  Je was het waarschijnlijk inmiddels alweer vergeten, maar er is dus een Minecraft live-action film in de maak door Warner Bros. Oorspronkelijk zou deze film in mei 2019 uitkomen. Dit blijkt toch niet mogelijk te zijn en de film wordt nu uitgesteld naar 4 maart, 2022.

  Microsoft Studios

  De reden voor deze plotselinge verschuiving van releasedatum is dat de makers hebben ontdekt dat het maken van een volledige live-action film ‘erg ingewikkeld is’. Het was daarentegen niet erg verassend aangezien er achter de schermen al veel gebeurd is. Zo is de film meerdere keren van regisseur en schrijvers veranderd.

  Waar gaat de Minecraft film over?

  Minecraft is een game waarin jij als speler de volledige controle hebt. Er is geen logische volgorde of een verhaal aanwezig. Het enige doel is om te overleven. Dat er nu een live-action film wordt gemaakt is dan ook erg verrassend, vooral vanwege de blokkerige graphics en unieke stijl. Hoe zie hier ooit echte mensen in gaan verwerken op een niet lachwekkende manier is voor ons nog een raadsel. Ieder project verdient daarentegen het voordeel van de twijfel.

  Het verhaal wordt omschreven als volgt: ‘Een tienermeisje moet samen met haar groep van avonturiers hun prachtige, blokkerige Overworld redden van de kwaadaardige Ender Dragon. Als je de draak weet te verslaan, krijg je de aftiteling van het spel te zien en ontvang je een flinke dosis xp. Ook al heeft het spel technisch gezien geen einde, wordt de Ender Dragon om deze reden wel als de eindbaas gezien.

  Door wie wordt de film gemaakt?

  De (huidige) regisseur van de film is Peter Sollett. Five Feet High and Rising (2000), Nick and Norah’s Infinite Playlist (2008) en Freeheld (2015). Dit is dus de eerste keer dat hij werkt met een groot blockbuster (pun intended) budget. Naast Peter Sollet zullen er ook veel ontwikkelaars van de Minecraft game aan deze film werken. In een blogpost op de Minecraft site onthulde ontwikkelaar Mojang dat zij het werken aan een film ‘nieuw en spannend’ vinden. Het is nog onbekend welke acteurs er in de film gaan spelen.

  Minecraft

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.