LittleBigPlanet 3 krijgt mogelijk gesloten bèta in augustus

  Sony brengt volgende maand wellicht een gesloten bèta voor LittleBigPlanet 3 uit. Dat meldt fansite LBPCentral, waar enkele 'community creators' melden dat zij zijn geselecteerd om deel te nemen aan de bèta.

  De LBPCentral-leden ontvangen naar eigen zeggen binnen een paar weken een e-mail om de LittleBigPlanet 3-bèta te betreden. 'StevenI', community manager voor LittleBigPlanet, waarschuwt voor de "zeer beperkte" omvang van de bèta, en benadrukt dat "slechts een klein aantal" personen daadwerkelijk een uitnodiging krijgt.

  LittleBigPlanet 3 verschijnt in november voor de PlayStation 4, en sowieso nog dit jaar voor de PlayStation 3. De creatieve platformer wordt ontwikkeld door Media Molecule, in samenwerking met Sony Xdev en Sumo Digital. Die laatste studio is al bekend met de franchise; eerder maakte het bedrijfje de cross-controller DLC voor LittleBigPlanet 2.

  Nieuwe tools, bewerkingslagen en personages

  De game huisvest 16 nieuwe creatietools, zes bewerkingslagen - het dubbele van het aantal in de eerste twee delen - en een vernieuwde user interface.

  Daarnaast passeren minstens drie nieuwe, door de speler gecontroleerde personages de revue in de derde LittleBigPlanet-game: Oddsock, die kan walljumpen, Toggle, die van grootte kan veranderen, en Swoop, die kan vliegen. De bekende hoofdpersoon, Sackboy, kan nu ook klimmen en nieuwe voorwerpen dragen om omgevingen te manipuleren.

  LittleBigPlanet 3

  Verkijgbaar vanaf 26 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.