Limiet voor Twitter tekens wordt verhoogd naar 280 tekens

  Als het aan Twitter zelf ligt, wordt er binnenkort afscheid genomen van de limiet in het aantal Twittertekens wat je mag gebruiken. Nu ligt dit maximum op 140 tekens, maar dat zal in de toekomst verdubbeld kunnen worden.

  Volgens Twiter hebben Twitteraars moeite om binnen de 140 tekens te blijven wanneer ze een bericht willen posten. Dit leidt er toe dat gebruikers hun tweet proppen (of cramming, zoals Twitter het noemt), waardoor sommige posts niet geheel duidelijk meer zijn. Dit gebeurt overigens vooral bij mensen uit landen waarin elke letter één teken kost. Bij bijvoorbeeld Koreaanse of Chinese gebruikers, die slechts één teken nodig hebben voor een heel woord, treedt dit probleem niet op.

  Voordat Twitter definitief het aantal maximaal te gebruiken Twitter tekens omhoog gooit, wordt er eerst nog grondig getest door een kleine groep gebruikers. Wanneer dit een positieve uitwerking heeft, wordt de tekenlimiet permanent voor Twitteraars ingevoerd. Dit zou dan alleen gelden voor mensen uit de landen die voor elke letter één teken nodig hebben.

  Opkrikken van limiet in Twitter tekens moet stimulans zijn

  Het verhogen van de limiet in Twitter tekens moet volgens Twitter zelf ervoor zorgen dat mensen meer gaan posten op de dienst. Nu gebeurt het vaak dat mensen hun bericht laten voor wat het is als ze merken dat deze niet aan het maximum aantal tekens voldoet. Het oprikken van die limiet naar 280 tekens moet daar verandering in brengen.

  In het verleden is er al vaker gewerkt aan het soepeler maken van de tekenlimiet van Twitter. Zo werd vorig jaar beslist dat het invoeg van links en afbeeldingen niet van invloed meer zullen zijn voor het aantal tekens wat bijgehouden word. De update daarvoor kwam een jaar geleden uit.Nu gaan die regels naar alle waarschijnlijkheid nog meer versoepeld worden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.