LG UltraFine 5K-monitor nu te koop bij Apple

  Eerder dit jaar kondigde Apple aan een samenwerking aan te gaan met LG. Samen zouden ze het scherm van de iMac 5K uitbrengen voor alle consumenten. De LG UltraFine 5K-monitor is vanaf vandaag te bestellen.

  Eerder dit jaar kondigde Apple de iMac Retina 5K aan. Dit scherm zou het beste desktopscherm aller tijden zijn. Dit jaar kondigde Apple ook hun samenwerking met LG aan, om samen het scherm voor een groot publiek beschikbaar te maken.

  De LG UltraFine 5K-display is zoals de naam al zegt een 5K scherm. De LG UltraFine 5K-monitor heeft daarom een resolutie van 5120 x 2880, terwijl een 4K scherm een resolutie van 4096 x 2304 heeft. Samen met de P3 kleurweergave zal de LG UltraFine 5K-monitor de beelden levensecht maken.

  Het scherm heeft meer dan 14,7 miljoen pixels verdeeld over het 27 inch scherm. Dit is maar liefst 77 procent meer dan bij een 4K scherm. Door al deze pixels zul je geen individuele pixels meer kunnen onderscheiden en zullen pagina's en teksten schermen dan ooit op de scherm verschijnen.

  Samenwerking Apple en LG brengt LG UltraFine 5K-monitor

  Een 5K computerscherm is natuurlijk heel erg luxe. En daarom zit er ook een luxe prijskaartje aan. Het scherm zal je namelijk €1.049 gaan kosten en het scherm is alleen via Apple te bestellen.

  Mocht de 5K versie toch iets te duur zijn. Dan bieden Apple en LG ook de LG UltraFine 4K-monitor aan. Dit scherm biedt dezelfde mogelijkheden, met een lagere resolutie tegen ene lagere prijs. De LG UltraFine 4K-monitor is namelijk voor €561 te verkrijgen bij Apple.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.