LG maakt verlies van bijna kwart miljard dollar in Q4 van 2016

  LG heeft de cijfers van de het laatste kwartaal van 2016 bekend gemaakt en de cijfers waren niet zo best. LG maakt verlies in het vierde kwartaal van 2016 van bijna een kwart miljard dollar.

  Om exact te zijn verliest het bedrijf in de laatste drie maanden van het vorige jaar 258,80 miljard Zuid-Koreanse Won, omgerekend ongeveer 225 miljoen dollar en iets meer dan 200 miljoen euro. Een flink klap in het gezicht van de Zuid-Koreaanse elektronica gigant. LG maakt verlies in Q4 van 2016 en dat is grotendeels af te schuiven op de slechte verkoop van de LG G5 smartphone

  LG maakt verlies, smartphone afdeling gaat op de schop

  LG maakt verlies en flink ook, met als gevolg dat de smartphone afdeling van het bedrijf het afgelopen jaar flink op de schop gaat. Het verlies is af te schuiven op de slechte verkoop van de LG G5 en de hoge marketingkosten die werden gemaakt om het toestel aan de man te brengen. Iets wat duidelijk voor niks is geweest.

  De verkoop van de modulaire G5 waren blijkbaar zo slecht dat LG deze cijfers niet eens bekend heeft gemaakt in het bericht over de kwartaalcijfers. LG ziet de toekomst wel rooskleurig in en wil het in 2017 over een hele andere boeg gooien met de smartphone. Daar zegt het bedrijf het volgende over:

  "Introducties van de volgende telefoon uit de G-serie en apparaten voor de grote markt in het tweede kwart na het Mobile World Congress, moeten enorm gaan helpen bij het verbeteren van LG Mobile Communications Company haar markt positie in 2017.

  LG kan mogelijk profiteren van de afwezigheid van een van de grootste concurrenten op het gebied van smartphones. Samsung zal namelijk niet aanwezig zijn op MWC met een nieuw vlaggenschip toestel.

  Met de G6 wil Samsung het over een andere boeg gooien dan het deed met de G5, een van de eerste modulaire telefons. De LG G6 heeft vermoedelijk een 5,7 inch scherm met een aspect ratio van 18:9. De resolutie zal daardoor 2880 bij 1440 zijn met een vermoedelijke pixeldichtheid van 564ppi.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.