LG kondigt grootste 8K OLED tv tot op heden aan

  LG komt met de grootste 8K OLED tv tot nu toe. Het bedrijf zal deze tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas presenteren. De televisie heeft een formaat 88 inch en een resolutie van 7680 x 4320 pixels.

  LG is met de nieuwe televisie een pionier wat betreft 8K OLED schermen van dit formaat. Op dit moment is het grootste OLED-scherm nog 77 inch en in 4K. Ondanks de afmeting en resolutie zou het toestel van LG niet op helderheid inleveren, wat komt door de OLED-technologie waarbij pixels zelf licht geven. Een LCD-scherm heeft in zo’n geval meer schermverlichting nodig en verbruikt meer energie, stelt LG.

  LG heeft op dit moment een dominante positie als het aankomt op het maken van grote OLED displays. Concurrenten als Sony en Panasonic maken hier allemaal gebruik van. Samsung heeft vooral de focus gelegd op QLED televisies en slaat daarmee een andere richting in.

  8K OLED tv gepresenteerd op CES

  Meer specificaties zijn er nog niet vrijgegeven, maar dat zal tijdens de CES dus ongetwijfeld gaan gebeuren. De show begint op dinsdag 9 januari en duurt tot vrijdag 12 januari. Naast LG zullen onder andere Samsung, Sony en Google nieuwe producten bekend maken.

  De Consumer Electronics Show is een jaarlijks evenement waarbij de nieuwste gadgets en technologische producten bekend worden gemaakt door grote bedrijven zoals bovengenoemde. Vorig jaar kwam LG nog met Super UHD tv's op de proppen, maar dit jaar lijkt het bedrijf dus opnieuw de ontwikkeling te willen pushen in het televisiesegment.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.