LG komt met Full Duplex technologie voor 5G

  LG komt met een nieuwe technologie die de capaciteit van mobiele netwerken verdubbelt. Deze technologie heet Full Duplex Radio (FDR). De Full Duplex technologie speelt een grote rol in de ontwikkeling van 5G-netwerken.

  De FDR-technologie maakt het mogelijk om tegelijk data te ontvangen en te verzenden op dezelfde frequentie. Hiermee wordt de capaciteit van mobiele netwerken verdubbeld. Deze technologie is nog niet eerder bedacht en normaal gesproken kon je niet op één frequentie downloaden en uploaden tegelijk.

  Full Duplex technologie grote rol voor 5G

  De FDR-technologie wordt volgens LG een belangrijk onderdeel voor 5G-netwerken. 5G is de opvolger van de 4G-netwerken en moet nog snellere internetsnelheden met zich meebrengen.

  Door de FDR-technologie wordt de capaciteit van mobiele netwerken dus verdubbeld. Hierdoor gaan de mobiele netwerken sneller lopen wat dus essentieel is voor het doel van 5G.

  LG is net zoals andere bedrijven op zoek naar nieuwe technologieën voor 5G. Wanneer de 5G-netwerken uitkomen is nog niet bekend, maar het komt steeds dichterbij.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.