LG gebogen 4K OLED tv voor 30.000 euro

  LG verkoopt de allereerste gebogen OLED-tv met een Ultra HD scherm voor 29,999 euro. Dat liet een woordvoerder van LG Nederland weten. De LG 77EC980V komt waarschijnlijk in november op de markt.

  Het scherm heeft een diagonaal van 77 inch (bijna 2 meter) en heeft een resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Het is de allereerste tv die zowel een gebogen scherm heeft, als een Ultra HD-resolutie. LG kondigde ook een kleinere variant aan met een schermgrootte van 65 inch (ruimt 1,65 meter). Of dit model ook naar Nederland komt, kon de woordvoerder niet zeggen.

  LG voegt rgwb-technologie toe

  Bij deze nieuwe televisie maakt LG gebruikt van een nieuwe rgwb-technologie. Hierbij wordt een witte subpixel toegevoegd aan het al bestaande pallet van rode, groene en blauwe subpixels. Op deze manier kan de helderheid van het scherm worden verhoogd en zien de kleuren er mooier uit. Ook zou het scherm langer mee moeten gaan, omdat de elke kleur nu minder belast wordt.

  De televisie is waarschijnlijk eind november te koop in Nederland. Een precieze datum zal afhangen van de distributiemogelijkheden; door de hoge prijs zullen er waarschijnlijk niet veel exemplaren op voorraad zijn. De televisie draait op webOS, het besturingssysteem van LG. Eerder werd bekend dat LG ook werkt aan een smartwatch met dit besturingssysteem.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.