LG G6 krijgt een 5,7 inch scherm met 18:9 beeldschermverhouding

  LG Display, de beeldschermentak van LG, heeft bekendgemaakt dat er een nieuwe telefoon aankomt met een opvallend scherm. Het scherm van de nieuwe LG G6 wordt 5,7 inch met een beeldschermverhouding van 18:9.

  De nieuwste LG G6 heeft nog geen offciële afbeeldingen van hoe die eruit komt te zien, maar het zal waarschijnlijk gaan om een telefoon met een hoog screen-to-body ratio, de telefoon zal dus bijna geen rand krijgen en wordt verder voorzien van een QHD+ scherm, goed voor een resolutie van 2880x1440 met een pixeldichtheid van 564 pixels per inch.

  LG G6 heeft ongebruikelijke verhouding voor telefoon

  De nieuwe LG G6 wordt dus breder dankzij de nieuwe beeldverhouding. De meeste telefoontoestellen hebben tegenwoordig een aspect ratio van 16:9, vergelijkbaar met een normaal breedbeeldscherm en gebruik voor video's en televisies. Wat LG gaat doen met de extra ruimte die wordt gecreeërd met een breder scherm (of hoger in landscape modus), is nog niet bekend.

  De belangrijkste nieuwe feature van het nieuwe vlaggenschip toestel van LG wordt waarschijnlijk het randloze scherm. De LG G6 zou qua scherm-body verhouding vergelijkbaar zijn met de Mi Mix van Xiaomi. Deze telefoon, exclusief voor China, heeft hier een indrukkend percentage van 83,6%. Dat is ter vergelijking bijna 20% meer dan een iPhone 7 Plus. De nieuwe LG en de iPhone zullen dus hetzelfde schermdiagonaal hebben, maar de LG zal een stuk kleiner worden qua formaat.

  De release zal waarschijnlijk plaatsvinden op 10 maart. De verwachting is dat de nieuwe LG G6 officieel wordt aangekondigd tijdens de Mobile World Congress in Barcelona, die plaats zal vinden van 27 maart tot 2 maart.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.