LG Display lanceert lichtere en dunnere LCD panelen voor laptops

  LG Display start met de massaproductie van Advanced In-Cell Touch (AIT) panelen voor laptops. Dit moet ervoor zorgen dat apparaten slanker en lichter worden.

  De nieuwe Full HD LCD schermen met de ‘In-Cell’ touch functie zullen exclusief worden ontwikkeld door LG Display. De AIT is een geavanceerde in-cell touch technologie met een aanraaksensor in het LCD-scherm. Dit zorgt ervoor dat het toegevoegde touchpaneel dat bovenop het LCD-scherm wordt geplaatst verdwijnt.

  Deze verwdijning maakt het mogelijk dat apparaten ongeveer 1 millimeter dunner worden (ongeveer 25 procent) en het gewicht gereduceerd wordt met 200 gram (ongeveer 35 procent) in vergelijking met standaard 15,6 inch panelen die nu worden gebruikt. Daarnaast zorgen de schermen voor helderdere en duidelijkere beelden doordat er geen reflectie meer komt van het extra glas.

  De panelen met de AIT-technologie zijn eerder al wel geïntroduceerd voor smartphones zoals de LG G4. Het is de eerste keer dat de technologie wordt toegepast op apparaten met een groter formaat zoals laptops.

  LG Display verwacht een stijging te zien in het aantal laptops met aanrakingsschermen. Het bedrijf verwacht dat de vraag naar dit soort apparaten zal stijgen met de komst van Windows 10 omdat dit besturingssysteem is geoptimaliseerd voor touch functies.

  LG Display werkt ook aan AIT pen

  LG Display werkt ook aan een AIT-gebaseerd paneel voor pen-contact functies. De pen touch-functie is vooral van essentieel belang voor de consument met two-in-one PC’s die tablet- en laptopfuncties combineren. Door middel van een touchpen kunnen consumenten digitaal schrijven op hun tablets met behulp van speciale software.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.